Dorin Dobra (PNL): Parcul Industrial Bistriţa, dovada că USL poate conlucra pentru proiecte locale

Vicepreşedintele filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Dorin Dobra, consideră că adoptarea proiectului referitor la Parcul industrial Bistriţa de către aleşii municipali ai USL, reprezintă o dovadă că alianţa poate pune în aplicare proiecte locale. Altfel, în paralel cu implementare proiectului cu finanţare europeană, la nivel municipal va fi constituită o comisie care să elaboreze „o politică de populare a noii zone industriale”.
„Cu o origine liberală, constat cu satisfacţie că astăzi Parcul Industrial este asumat în totalitate de alianţa noastră, Uniunea Social Liberală Bistriţa, şi conlucrarea dovedeşte că putem pune în aplicare proiecte locale, fără probleme, în speranţa şi încrederea că exemplul se multiplică la nivel naţional şi pentru următorii patru ani”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Dobra.
Liberalul bistriţean a ţinut să mulţumească social-democraţilor pentru susţinerea arătată faţă de acest proiect, în timp ce reprezentanţilor PDL le-a transmis „ să taie L de la final”, pentru că un om de dreapta nu se poate împotrivi unei măsuri care vine în sprijinul dezvoltării unui oraş.
Altfel, Dorin Dobra a explicat că adoptarea proiectului care prevede înfiinţarea societăţii comerciale care va administra Parcul Industrial Bistriţa Sud reprezintă un pas important în vederea semnării contractului de finanţare europeană.
„În primăvară, putem trece la îndeplinirea practică a acestui proiect. Asta ne aduce automat obligaţii, pentru că trebuie să creăm i strategie investiţională şi fiscală de populare a acestui parc. În cadrul unei comisii, pe care o vom forma în Biroul Municipal, vom începe elaborarea politicii de populare a Parcului Industrial Bistriţa”, a menţionat vicepreşedintele PNL BN.
Potrivit acestuia, vor fi implicaţi în elaborarea acestei strategii reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, „pentru a realiza un inventar în privinţa potenţialilor investitori”.
„Din punct de vedere strategic ne bazăm la fel de mult pe investitorii români ca pe investitorii străini. Prin măsurile pe care le vom lua, vom aduce aici investiţii greenfield, adică de la nivelul solului”, a explicat Dorin Dobra.
A doua direcţie a strategiei de populare a viitorului Parc industrial vizează relocarea unor firme din intravilanul municipiului spre zona special edificată. „Avem în vedere crearea unui cadru fiscal încurajator pentru firme care astăzi îşi desfăşoară activităţi de producţie, prelucrare, transformare în Bistriţa. Ne dorim ca prin facilităţile create să devină interesant pentru dânşii deplasarea în Parcul Industrial”, a adăugat vicepreşedintele PNL. Astfel, a menţionat Dorin Dobra, ar dispărea „disfuncţionalităţi urbane” de genul bloc/fabrică, iar spaţiile eliberate ar putea determina o nouă dezvoltarea a municipiului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5