Dorin Dobra: PSD a ratat cea mai mare şansă din istoria sa

Nelu Boldea

         Fostul senator liberal Dorin Dobra a declarat într-un interviu pentru cotidianul Răsunetul că PSD a ratat cea mai mare şansă din istoria sa de a deveni un partid curat, fără probleme penale şi fără corupţi. „Prin menţinerea lui Grindeanu, PSD s-ar fi modernizat ca ultima piesă din spectrul politic românesc care încă nu a făcut acest lucru. România ar fi putu intra pe un făgaş normal al decizei politice”. Acest moment ar fi putut fi momentul zero care ar fi dus la o clasă politica primenită, gata să pornească pe un drum nou.

         Dobra declară că PNL a făcut deja acest lucru chiar în campania electorală şi acest lucru i-a costat destul de mult, asta dacă vorbim de procentele care s-au dus către alte partide. Târgu Mureş şi Braşov se număra printre oraşele unde PNL a pierdut foarte mult, dar dacă acesta este preţul care trebuie plătit pentru primenirea imaginii partidului atunci merită plătit.

         Membrii PSD, în opinia liberalului bistriţean, au rămas “solidari şi speriaţi” în schema pe care au inventat-o şi patentat-o pentru apărarea intereselor personale şi a ratat propria şansă de punere a politicii pe un făgaş profund modern european, dar şi democrat. Asta va costa PSD dar şi ţara foarte mult pe termen mediu şi lung. În acest moment avem un prim ministru care din proprie voinţă renunţă la doctorat recunoscând că a plagiat, astfel că practic s-a invalidat pentru orice funcţie publică sau politică.

         Momentul căderii guvernului Grindeanu este începutul căderii PSD iar această “ sinucidere politică” va slăbi şi mai mult fundaţia şi aşa şubredă a PSD.  Momentul semănă cu acela în care un pacient decide să nu se opereze încă.

         În ceea ce priveşte opoziţia PNL , odată cu alegerea unui “liberal incurabil” în fruntea partidului, acesta urmează să configureze din nou opoziţia ca principal partid de opoziţie.

         “Lângă un PSD bolnav, ALDE a preferat să intre , ratând şi ei o mare ocazie, şi mai mult în mocirlă. Au jucat un rol care i-a adus şi mai mult în fundătura în care se află. USR este marea dezmagire a celor 6 luni post-alegeri. Mai mare dezamăgire decât cea produsă de aceşti oameni la adresa electoratului nici măcar PP-DD nu a produs. Măcar de ei ştiam că sunt o adunătură de destine ajunse întâmplător în parlament….În cazul USR-ului era o platformă de revoltă împotriva modului în care se face politică. Ce s-a ales din această platformă?: un parlamentar servind din coşul de gunoi, un vicepreşedinte al senatului surprins dormind pentru a treia oară, o gaşcă umblând cu pancarte la gât şi în general o mare de nehotărâre a unor oameni liberi care nu se ştiu configura politic. USR nu e capabil să iasă din etapă de hipsteri politic, sunt o sumă de dezamăgiri a cărui destin nu îl văd pozitiv pe termen mediu şi lung. În ceea ce priveşte PMP, acesta nu se va putea desprinde de imaginea preşedintelui său, iar UDMR ştim foarte bine că îşi urmăreşte propriul interes”.

În ceea ce priveşte numirea lui Mihai Tudose în fruntea guvernului, liberalul declară că este o acţiune prin care PSD demonstrează că absolut oricine poate să fie prim ministru sau parlamentar.

         În ceea ce priveşte PNL BN, lectorul universitar dr. Dorin Dobra consideră că aceasta trebuie să treacă de la nivelul epistolar şi să vină cu proiecte şi planuri, să treacă într-o etapă pragmatică de opozant cu greutate, dar şi consistenţă. “Sunt atât de multe lucruri la nivelul municipiului Bistriţa despre care se poate vorbi punctual, unde sunt marile delapidări, bani cheltuiţi cu nemiluita, bani aruncaţi în cârpeli care aduc Bistriţa într-o situaţie critică. Am început să-mi pun întrebarea dacă PNL nu ar trebui să deschidă o procedură de eliberare a primarului din funcţie. Opoziţia ar trebui să treacă într-o etapă superioară de a face opoziţie”

         În ceea ce priveşte opoziţia judeţeană, aceasta este la fel de deranjantă pentru putere: “ ca nişte colindători care vin neanunţaţi la colindat de Crăciun…”.

.

Comentarii

06/07/17 09:42
Cititor

Domnul Dobra, nu mai dati cu bolovani, ca toti politrucii sunteti la fel. Daca s-ar scula din mormant Ceausescu, pe toti cei din ziua de astazi v-ar impusca fara ezitare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]