Doris Moldovan deschide lada de zestre a judeţului. Vezi ce a găsit în ea

Consilierul judeţean Doris Moldovan, promotoare a tradiţiilor din judeţul nostru, deschide „lada cu zestre” printr-un proiect menit să pună judeţul nostru pe harta locurilor „musai de vizitat”. „De când mă ştiu preţuiesc portul nostru popular, îl port cu atâta migală şi pricepere, tradiţie ce ne oglindeşte sufletul şi ne transformă viaţa într-o poveste de dus mai departe. Oamenii cu dragoste de frumos şi locul acesta minunat în care am fost binecuvântată să pun prima oară piciorul pe pământ, Bistriţa-Năsăud. Haideţi să deschidem împreună lada de zestre a judeţului nostru şi tot împreună să ne promovăm zestrea. Cămeși, cătrințe, ii, culori și broderii care evidențiază munca și priceperea femeilor de pe meleagurile acestea. Fie că-i sărbătoare, fie că-i o zi de muncă obișnuită, haideți să purtăm cu mândrie portul tradițional, să ne păstrăm identitatea și să-l ducem mai departe, din generație-n generație. Promovarea județului nostru se poate realiza prin asumarea unei strategii de promovare a culturii, a istoriei, a turismului, a produselor din județ și prin susținerea antreprenorilor. Investiția în turism înseamnă mai mult decât promovarea obiectivelor turistice, înseamnă promovarea oamenilor, prosperitatea locurilor, investiția în infrastructură, în sănătate, în sport, în tineri, crearea de locuri de muncă și presupune un proces complex realizat în parteneriat cu instituții locale și naționale. Promovarea județului este un exercițiu continuu, care necesită adaptare permanentă și evaluare, pentru a verifica instrumentele de promovare, astfel încât rezultatul brandingului să fie vizibil și să aducă beneficii tuturor oamenilor din județul nostru. Realizarea și implementarea unei strategii de promovare (Branding de județ) depinde doar de noi, de oamenii care trăim, muncim și iubim acest loc. Trăim în județul cu cel mai ozonat aer, cu oameni de cultură, cu port tradițional neprețuit, cu bogății naturale. Promovarea județului nu este o promisiune! Este un angajament ferm. Este etapa naturală a procesului de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud, o garanție a existenței potențialului și a calității oamenilor, produselor și resurselor. Să deschidem „Lada cu zestre” a județului nostru!”- Doris Moldovan”, declară Doris Moldovan.

‎Bistrița‬ are 54 de monumente de arhitectură, situri arheologice și monumente sculpturale de interes național / internațional și 145 de interes local.

Pe pagina „Lada de zestre” sunt promovate până acum Casa Ethnos din Feldru, costumul popular, Turnul Dogarilor, Casa Argintarului, rezervaţia lalelelor pestriţe, Biserica Evanghelică, lacul Colibiţa etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5