Doris Rai: Plătim mai scump decât alte orașe polițiștii locali, care oricum sunt prea mulți

Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, și-a prezentat o mică parte din proiectele pe care le are pentru municipiu. Aceasta a sărit din nou la gâtul Poliției Locale și a făcut o comparație cu aceeași instituție din Oradea. În timp ce Oradea are 69 polițiști locali angajați, din care 66 în stradă, Bistrița are 93, din care doar jumătate în stradă. În Bistrița polițiștii sunt și mai scump plătiți.

Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, a început să își prezinte proiectele pe care le are pentru municipiu în calitate de viitor edil.

Printre proiectele sale se numără și reformarea Poliției Locale. În urmă cu puțin timp, candidata independentă declara public faptul că Poliția Locală Bistrița un proiect eșuat al primăriei Bistrița care consumă bani din bugetul local, fără să aducă nici un beneficiu comunității.

Doris Rai a sărit din nou la gâtul Poliției Locale și a vorbit despre reformarea instituției. Aceasta a făcut o comparație între Bistrița și Oradea.

„În programul meu se regăsește dorința de a reorganiza Poliția Locală. Desființarea ei ar fi o măsură extremă. În primă fază aș vrea o reorganizare. Vă dau un exemplu de la Oradea. Oradea în anul 2019 are o populație de 196.000 de locuitori, iar Poliția Locală Oradea are 69 de angajați, dintre care 66 în stradă și 3 în birouri. Bistrița, la 86.000 de locuitori are 93 de polițiști, iar domnul vice (n. r. – Cristian Niculae) vrea să mai angajeze 7. Dintre acești 93 de polițiști locali jumătate sunt în birou și jumătate în stradă. Ei, pe lângă asta, am făcut un calcul și am văzut că în ceea ce privește costurile legate de angajați (salarii, contribuții, norme de hrană) este o diferență între noi și Oradea de 1.000 euro pe an pentru fiecare angajat. Adică noi plătim mai mult cu angajații de la Poliția Locală decât plătește Oradea și acolo e turism... Eu ce vă spun că avem nevoie de organizare?! De organizare avem nevoie și de un om care să aplice legea. Nu ne trebuie altceva”, a declarat Doris Rai.

(Articol electoral comandat de Doris Gabriela Rai – candidat independent, executat de SC Răsunetul Media SRL, portal www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar: 24200799)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5