Dosar penal pentru evaziune fiscală şi reţinere la sursă

Administratorul unei societăţi comerciale din Bistriţa, Liviu M., în vârstă de 35 ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi reţinere la sursă, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 241/2005. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările această cauză complexă, dosarul fin înaintat Parchetului de pa lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit subinspectorului Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, administratorul bistriţean, prin faptele reținute în sarcina sa, a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 214.685 lei, din care suma de 197.449 lei reprezintă TVA stabilită suplimentar ca urmare a folosirii de evidenţe contabile duble şi neînregistrării unor venituri realizate, iar suma de 17.236 lei reprezintă impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă nevirate în termen.

Conform aceleiaşi surse, prejudiciul total cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate, prin aplicarea sechestrului penal asigurător asupra unor bunuri imobile, proprietatea învinuitului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5