Dotări de vârf IT la Centrul de diagnostic imagistic “Hiperdia”, Bistriţa

Centrul de diagnostic imagistic “Hiperdia”, situat în incinta Policlinicii Bistriţa, este rezultatul colaborării pe principiile parteneriatului public – privat dintre Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi SC Hiperdia SA. Inaugurată la începutul anului 2009, Clinica de la Bistriţa va deveni un punct de referinţă pentru serviciile medicale din zonă, asigurând sănătatea a mii de oameni în fiecare an.

Atenţia, experienţa, profesionalismul şi respectul cu care tratează fiecare client, zi de zi, stau sub semnul sloganului “Pentru un diagnostic de încredere” şi sunt certificate de organismul de prestigiu în domeniul calităţii.

Diagnostic imagistic

Centrul de diagnostic imagistic Hiperdia vă stă la dispoziţie cu specialişti de prestigiu şi cu aparatură de înaltă performanţă, de ultimă oră (Computerul Tomograf General Electric BrightSpeed de 16 slice-uri), pentru tomograful computerizat (CT), un mijloc modern, sigur, indispensabil pentru un diagnostic eficient în cele mai diferite arii de afecţiuni. Investigaţiile realizate de această instituţie, investigaţii minim-invazive, sunt un instrument eficient la îndemâna oricărui medic specialist şi de familie, contribuind esenţial la păstrarea sănătăţii pacienţilor. Printre procedurile care pot fi realizate amintim: CT abdomen cu substanţă, CT abdomen nativ, CT coloană segment cu substanţă de contrast, CT coloană segment nativ, CT cap cu substanţă de contrast, CT cap nativ, CT gât cu substanţă de contrast, CT gât nativ, CT membre cu substanţă de contrast, CT membre nativ, CT torace cu substanţăde contrast, CT torace nativ, CT pelvis cu substanţă de contrast, CT pelvis nativ, CT angio periferic, CT angio gât, CT angio torace, CT angio abdomen, CT angio pelvis, CT angio cap, CT urografie, CT colonoscopie, CT brohnoscopie, Reconstrucţii 3D, ş.a.

Scurt interviu cu dr. Lebovici Octavian, director medical al Centrelor de imagistică Hiperdia – Cluj şi Bistriţa, unul dintre cei mai renumiţi specialişti din ţară

-D-le doctor, pentru început vă rog să vă prezentaţi cititorilor noştri şi mai ales celor care vor să vă calce pragul.

-Da, deşi nu-mi place să vorbesc prea multe despre mine, voi încerca o mică autobiografie. M-am născut la Cluj, unde am terminat medicina practicând profesia în România timp de cinci ani, după care am emigrat în Israel, aceasta petrecându-se în anul 1982, terminând specialitatea de medic radiolog. Între anii 1992-2007 am fost şef secţie imagistică la unul din spitalele municipale din ASHKELOM.

-Când v-aţi reîntors în România?

-M-am întors în 2007 în ţară, având grijă de destinele acestei instituţii ţinând cont de specialitatea mea. După un an de activitate m-am hotărât să rămân definitiv la Cluj, timp în care m-am ocupat de amenajarea şi punerea în funcţiune a Centrului din Bistriţa, parte integrantă de activitate a Centrului de la Cluj.

-Câteva cuvinte despre tomograful computerizat.

-Gama de investigaţii este extrem de largă, începând cu examinarea craniului, toracelui, abdomenului, terminând cu extremităţile, având posibilitatea de a diagnostica cu mare exactitate afecţiuni intracraniene, pulmonare, cardiovasculare, hepato-pancreatice etc. De subliniat importanţa majoră a unor investigaţii în depistarea precoce a tumorilor canceroase. Exemplu: CT colonoscopie şi CT bronhoscopie.

-Care sunt medicii care lucrează la Centrul de la Bistriţa?

-În primul rând doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că avem medici tineri, deşi nu sunt de specialitate, deocamdată clinica de la Bistriţa va fi coordonată prin prezenţa mea şi a medicilor rezidenţi în specialitate cum sunt Drăghici Silviu, Lazăr Paul şi fiul meu Lebovici Andrei. Aici amintesc şi personalul medical care cuprinde tehnicieni de imagistică şi asistentele medicale şi de recepţie care sunt din Bistriţa. Cât despre examinările care sunt transmise în timp real în Centrul de diagnostic Hiperdia din Cluj, unde sunt interpretate de medici specialişti cu renume în materie. Dr. Guttman Tiberiu, medic primar radiolog, Fazakas Elisabeta, medic primar radiolog, Doru Munteanu, medic primar radiolog şi Cotoz Agnes, medic primar radiolog.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5