Două capele mortuare vor fi construite în cartierele năsăudene Lușca și Liviu Rebreanu

         Două construcții pentru ceremonii funerare fac parte din lista de proiecte prioritare pentru anul 2017 ale administrației locale năsăudene.

         Proiectul de realizare a celor două capele este prins ca și măsură în cadrul finanțărilor nerambursabile ce vor fi lansate de Grupul de Acțiune Locală „Țara Năsăudului”, în anul 2017, grup de acțiune locală unde orașul Năsăud este membru fondator.

         Datorită faptului că legislația națională și cea europeană solicită ca persoanele decedate să fie depuse în capele dar și a faptul că, cea mai apropiată capelă de locuitorii din localitatea Liviu Rebreanu se află în Năsăud la aproximativ 4 km distanță și respectiv 2 km față de locuitorii din Lușca, administrația locală a considerat oportună realizarea acestor două investiții.

„Cele două construcții pentru ceremonii funerare vor fi realizate astfel încât să asigure condiții decente pentru accesul la acest tip de servicii, conform normelor sanitare în domeniu. Proiectul presupune și realizarea de alei de acces necesare pentru deservirea capelei, o parcare și toate utilitățile aferente unei asemenea investiții. Odată cu darea în funcțiune a celor două obiective de investiție vor fi create și 2 locuri noi de muncă, condiție prevăzută ca și obligativitate în Ghidul finanțatorului”, a declarat primarul orașului Năsăud,  Mircea Romocea.

Fiecare investiție va beneficia de săli moderne de ceremonii pentru oficierea slujbelor de înmormântare, săli ce vor avea în componență următoarele spații: o terasă  la intrare, un hol de acces, o boxă („cameră frig”), un grup sanitar și un birou administrativ, se arată în comunicatul remis redacţiei.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]