Două case și anexe gospodărești, afectate de un incendiu la Ilva Mică!

Un incendiu a izbucnit la o casă și anexe în localitatea Ilva Mica. Au intervenit pompierii de la Garda de Intervenție Sangeorz Băi și Secția de pompieri Năsăud. Incendiul a fost lichidat în aproximativ doua ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Suprafață totală afectată este de aproximativ 500 mp, constând în acoperișurile a două case de locuit situate foarte aproape una de cealaltă și anexe gospodăresti din apropiere.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sangeorz Băi și Secția de Pompieri Năsăud, alături pompierii voluntari de SVSU Ilva Mică au acționat pentru împiedicarea extinderii flăcărilor la imobilele din apropiere, evacuarea unor utilaje și aparatură electrocasnică din case și anexe, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan al unei centrale termice, necurățat și neprotejat termic fata de materiale ce se pot aprinde ușor (combustibile).

*În această perioadă, mijloacele de încălzire, indiferent de combustibilul folosit - lemn, gaz, peleți etc. - sunt folosite la capacitate maximă. Este extrem de important ca acestea să fie exploatate în condiții de siguranță, fără improvizații, cu căile de evacuare a fumului curățate şi protejate față de elemente de construcție ce se pot aprinde ușor: grinzi de lemn, elemente de izolație, materiale textile etc. !*

*Incendiile provocate de mijloacele de încălzire pot fi prevenite, protejează viața şi sănătatea, dar şi agoniseala acumulată într-o viață!"*

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5