Două echipe ale Liceului Tehnologic Liviu Rebreanu din Maieru au câştigat concursul de povestiri digitale din cadrul celui mai valoros proiect educativ judeţean

Concursul de povestiri digitale „Locul care vorbeşte”, din cadrul proiectului judeţean cuprins în calendarul activităţilor judeţene BN 2017, cel mai valoros proiect educativ judeţean organizat de o instituţie de învăţământ, a fost câştigat de două echipe ale Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru, tema concursului fiind „Turismul sustenabil.”
Echipa de proiect de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”din Bistriţa a fost formată din prof. Alina Cereţ şi prof. Monica Halaszi. Echipa coordonată de prof. Adriana Dumitru, formată din elevele Maria Mureşan şi Delia Băieş, clasa a VIII-a, a câştigat Premiul I cu povestirea digitală „Nordul meu”, în cadrul secţiunii gimnaziu. Tot Premiul I a luat şi echipa coordonată de prof. Florentina Buricea, formată din elevele Ancuţa Gergeş şi Florina Şneaha, clasa a IX-a, cu povestirea digitală „Muzeul albastru”, la secţiunea liceu. Povestirile câştigătoare se pot viziona pe youtube.
„În Maieru am trăit cele mai frumoase şi mai fericite clipe ale vieţii mele,” ne spune marele Rebreanu în „Nordul meu.” Şi mai departe elevele se confesează, „Am trăit în legendă şi-n poveşti de toate felurile. Bunicii mei s-au întâlnit cu zânele...Satul visurilor...Parfumul arhaic al anilor apuşi... Tur vizual al sufrageriei sufletului meu...Mi s-a dat o lume, am avut o şansă. Acest ţinut a fost prima mea dragoste. Trăiesc într-o zonă invadată de turişti.” Nu este uitat nici Muzeul „Cuibul visurilor”, filonul principal de istorie şi cultură al Maierului şi al întregii zone, muzeul având un eficace parteneriat cu liceul măierean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]