Două infirmiere de la spital riscă desfacerea contractului de muncă. Au sustras din hrana pacienţilor!

Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa vor fi supuse dezbaterii din cadrul Comisiei de Disciplină a unităţii spitaliceşti, cu propunerea de încetare a contractului de muncă, după ce au sustras din hrana pacienţilor.

         „Anumite persoane, angajate ale Spitalului, au fost prinse sustrăgând hrana pacientului. Am dispus intrarea lor în Comisia de Disciplină cu propunere de desfacere a contractului de muncă. Din punctul meu de vedere, este un lucru inacceptabil, pentru că te chinui să faci condiţii, iar pe de altă parte, din interior, eşti săpat. Nu vom accepta lucrurile acestea, facem controale permanente. Este cel mai rapid mod de informare şi vreau să le atrag atenţia că acelaşi lucru se va întâmpla pentru oricine va face lucruri în detrimentul pacientului”, a declarat managerul Gabriel Lazany, în cadrul unei conferinţe de presă.

În fapt, una dintre infirmiere a fost prinsă, joia trecută, după ce a „reţinut” bananele ce ar fi trebuit oferite pacienţilor. Bananele au fost găsite în dulapul acesteia, ulterior fiind distribuite pacienţilor. Infirmiera a spus că practica i-a fost „predată” de o colegă de la altă secţie. Este vorba despre infirmiere de la secţiile ORL şi Urologie.

Potrivit managerului SJU Bistriţa, în Comisia de Disciplină a intrat şi un medic care a refuzat un consult în Unitatea de Primiri Urgenţe. „Sunt lucruri care nu sunt acceptabile într-un spital. Nu face fiecare ce vrea, sunt legi care trebuie respectate”, a concluzionat Gabriel Lazany.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]