Două luni de controale în panificaţie: 14 infracţiuni de evaziune fiscală, peste 2,5 tone de produse confiscate

          Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, au ridicat în vederea confiscării peste 2500 de kilograme de produse, precum şi un autovehicul, au suspendat activitatea la o unitate de morărit şi panificaţie, în urma neregulilor constatate, pe parcursul a două luni, în domeniul operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie, transmite inspectorul Antonela Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

          Astfel, în lunile septembrie şi octombrie a.c., în judeţul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au efectuat 2084 de controale, dintre care 639 la societăţi comerciale, 163 la persoane fizice şi 1282 mijloace de transport.

          La activităţile de verificare au participat poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică, rutieri şi de la transporturi, fiind angrenaţi şi specialişti din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, ai Fiscului şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud.

          “În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la Legea nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu estimativ de 237.000 lei. De asemenea, poliţiştii au aplicat 1068 sancţiuni contravenţionale, dintre care 163 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 3 la OUG nr. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 328.880 de lei. În cadrul dosarelor penale şi urmare a contravenţiilor aplicate au fost indisponibilizate/confiscate bunuri în valoare de 14.960 lei şi 2.560 kg de kg de produse”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei bistriţene.

          Începând cu 1 septembrie a.c., din dispoziţia şefului Poliţiei Române, poliţiştii desfăşoară acţiuni punctuale în domeniul transportului, producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]