Două probleme cu Parcul Dracula

Levey Francisc

Începând cu anul 2000 a început colectarea de sume pentru înfiinţarea unui Parc distractiv Dracula, la Bucureşti, Parcul Snagov, Braşov sau Sighişoara, mai târziu Târgu Mureş şi Cluj. Fostul premier Năstase a subscris o sumă frumoasă pentru început. Pe de altă parte, în judeţul nostru, la Piatra Fântânele, există din anul 1970 Parcul Dracula, loc de destindere, distracţie, înzestrat cu toate cele necesare. În tot timpul anului acest loc este vizitat de turişti din ţară şi străinătate. Cu mirare am citit în ziare că, în anul 2013, a început o nouă campanie pentru înfiinţarea Parcului Dracula, în alte localităţi. Am citit din nou romanul lui Bram Stoker – Contele Dracula.
În jurul anilor 1970, un cetăţean întreprinzător a cumpărat ruinele fostului castel Tihuţa, s-a înţeles cu inginerul constructor Lefelman Emil să înnoiască părţile existente, să extindă construcţia şi să efectueze toate lucrările necesare. (Menţionez că Emil a fost soţul fiicei mele, decedat în 14 octombrie 2004). După planuri bine stabilite s-a reconstruit un hotel ultra modern, cu trei etaje, având 80 camere cu 2 paturi şi 10 apartamente pentru familii mai mari. Castelul este bine amenajat, cu mobilă rustică din lemn tare. Hotelul dispune de restaurant, bar, mese de biliard ect. Hotelul dispune de o terasă cu vedere spre Valea Bârgăului şi Munţii Heniu. În jurul hotelului sunt păduri de brazi, izvoare de ape minerale, reconfortante. În jurul izvoarelor cu apă minerală, Direcţia Silvică a montat mese şi bănci pentru turişti, excursionişti sau simpli vizitatori. Castelul este construit la 1.100 metri înălţime faţă de nivelul mării. De la Bistriţa sunt cca. 30 km drum asfaltat, pe un drum pitoresc care duce spre Vatra Dornei şi Moldova.
La nord de castel s-a amenajat o pârtie de schi, cu telescaun.
Deci, în ţară există deja un Complex Castel Parc Dracula. Nu este cazul să fie construit unul nou. Ar trebui sprijinit acest parc de la Piatra Fântânele. Iar sumele ar putea fi folosite la repararea construcţiilor vechi. Din păcate acest castel nu este îndeajuns mediatizat în ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5