A doua rectificare bugetară. Bani pentru comunele bistriţene

Guvernul a aprobat, astăzi, a doua rectificare bugetară, alocările suplimentare cele mai importante mergând spre agricultură – 1,5 miliarde lei, autorităţile locale – 1,5 miliarde lei, dezvoltare regională – 1 miliard de lei, fonduri europene – 750 milioane lei.

         Şi judeţul Bistriţa-Năsăud beneficiază de alocări importante la această rectificarte bugetară pozitivă. Astfel, din sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, Bistriţa-Năsăud beneficiază de 2,489 milioane lei, pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap şi învăţământul special şi CJRAE. Din sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor comunelor, oraşelor, municipiilor pe anul 2015, potrivit Anexei 4 din proiectul de ordonanţă, judeţului nostru ar urma să-i fie repartizată suma de 27,352 milioane lei, pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi pentru plata drepturilor salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti.

         Conform proiectului de ordonanţă, judeţului nostru ar urma să-i revină şi 17,920 milioane lei pentrui echilibrarea bugetelor locale, din care 4,8 milioane lei pentru bugetul propriu al judeţului, iar diferenţa ar urma să-i fie repartizată unităţilor administrativ-teritoriale, potrivit criteriilor prevăzute de actul normativ.

   „Mai am o veste foarte bună pentru colegii primari. Astăzi, în şedinţa de Guvern, autorităţile locale au fost puse pe primul loc la rectificare, atât cu sume pentru echilibrarea bugetelor locale, aproximativ două miliarde lei pentru proiectele de anul acesta. De asemenea, am văzut că Guvernul României girează pentru anul acesta şi anul viitor un proiect de 2,5 miliarde prin care va fi susţinut, în principal, PNDL şi creditele de angajament care erau prinse pentru anul 2017 vor fi aduse în 2016. Fiecare primar care va vrea să facă ceva pentru comunitate va avea finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Rămâne ca noi să ne organizăm foarte bine şi să gestionăm aceste lucruri”, a declarat preşedintele CJ, Radu Moldovan, la inaugurarea unor obiective de investiţii, la Lechinţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5