A doua zi de Crăciun, ÎPS Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei prezent în Parohia "Sfântul Dumitru" din Bistriţa şi Parohia Coşbuc

Radio Renașterea

Mitropolitul Clujului a fost prezent în a doua zi de Crăciun în mijlocul credincioșilor parohiei bistrițene “Sfântul Dumitru”. Aici ÎPS Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat de la ora 10 Sfânta Liturghie Arhierească. Din sobor au făcut parte Pr. Iustin Tira – vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, Arhid. Claudiu Grama – consilierul pe probleme de misiune și protocol al Eparhiei, Pr. Alexandru Vidican-protopop de Bistrița și Pr. Ioan Dâmbu – protopop de Năsăud. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii Sf. Dumitru. În cadrul slujbei Părintele paroh Dumitru Creța a fost hirotesit iconom. Totodată Pr. Simion Creța, fost protopop de Bistrița, a primit din partea ÎPS Părinte Andrei distincția Crucea Transilvană. În cadrul Sfintei Liturghii la momentul pricesnei, interpretul de muzică populară Alexandru Pugna a cântat câteva colinde tradiționale. La ieșirea din biserică ÎPS Andrei a fost colindat de un grup de copii din municipiu.
Vizita ÎPS Mitropolit Andrei în județul Bistrița-Năsăud a continuat în această după-masă, când de la ora 16 ÎPS Sa a oficiat slujba Vecerniei în parohia Coșbuc. După slujbă ierarhul a participat și la Festivalul de colinde tradiționale organizat în căminul cultural din localitate. Au urcat pe scenă grupuri de colindători din Maramureș, de pe valea Sălăuței și a Someșului, precum și interpreți de muzică populară consacrați precum Alexandru Pugna și Alina Ceuca. Festivalul de colinde tradiționale “Colindul Sfânt și Bun” s-a aflat la prima ediție și a fost organizat de parohia Coșbuc în colaborare cu Primaria din această localitate și Centrul Județean pentru cultură Bistrița.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]