Drag de vers, de Dragobete

Într-o organizare atipică, în grădina Bibliotecii, a s-a derulat o manifestare de o sensibilitate aparte, având genericul „Drag de vers, de Dragobete”.
Manifestarea a fost organizată de Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” B-N, având colaborator Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, acţiunea demarând în 24 februarie, începând cu ora 17.00, la care au fost prezenţi elevi de la C.N. „L. Rebreanu”, adolescenţi, tineri şi câteva cupluri mai în vârstă.
Atmosfera propice, creată în grădina Bibliotecii Judeţene, a permis ca cei tineri să se „dezlănţuie” într-un atractiv concurs de Karaoke, un recital interesant de poezii de dragoste din literatura română şi universală, proiecţii video dedicate acestui fenomen – Dragobetele, inclusiv organizare Dovest.
Această acţiune s-a înscris în cadrul parteneriatului Manifestări Educative, beneficiari fiind elevii claselor a IX-a de la C.N. „L. Rebreanu”, inclusiv cei care frecventează şi utilizează biblioteca.
Directorul Bibliotecii Judeţene, scriitorul Ioan Pintea, a fost gazda primitoare şi amfitrionul activităţii.

Comentarii

26/02/14 12:01
Vizitator

Pe fondul mizeriei produse de jalnicul spectacol oferit zilnic de clasa politica si luati de valul maruntelor preocupari cotidiene, nu bagam de seama ca in jurul nostru mai e loc si lucruri frumoase precum evenimentul petrecut in gradina Ioan Alexandru a Bibliotecii judetene, cu prilejul sarbatorii de Dragobete. Comportamentul cotidian al multora este cel mai bine ilustrat in versurile poeziei lui Romulus Vulpescu, intitulata “In fiecare zi”:
“In fiecare zi, ne batem joc
De pasari, de iubire si de mare,
Si nu bagam de seama ca, in loc,
Ramane un desert de disperare.

Ne amageste lenea unui vis
Pe care-l anulam cu-o sovaire;
Ne reculegem intr-un cerc inchis
Ce nu permite ochilor s-admire;

Ne rasucim pe-un asternut posac,
Insingurati in doi, din lasitate,
Mintindu-ne cu guri care prefac
In zgura sarutarile uzate;

Ne pomenim prea goi intr-un tarziu,
Pe-o nepermis de joasa treapta trista;
Prea sceptici si prea singuri, prea-n pustiu,
Ca sa mai stim ca dragostea exista.

In fiecare zi, ne batem joc
De pasari, de iubire si de mare,
Si nu bagam de seama ca, in loc,
Ramane un desert de disperare.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]