Dragoş Cosmin Popa, din Spania, cu versurile la Bistriţa

Biblioteca Judeţeană a găzduit lansarea volumului „Numele meu este” semnat de Dragoş Cosmin Popa. Evenimentul a fost moderat de scriitorul David Dorian care a făcut, de asemenea, şi o prezentare aplicată asupra volumului, declarând că avem de-a face cu un debut absolut remarcabil, în care ne întâlnim cu metafizicul citadin, poetul fiind un vânzător de zâmbete tragice. Prezentă la eveniment, Andrea Hedeş, directorul Editurii Neuma, a spus că este un parcurs cu multă muncă în spate până la apariţia cărţii, amintind de un alt poet care locuieşte în Spania, la fel ca Dragoş, este vorba de preotul Eugen Barz, care şi el a debutat la editura clujeană, concluzionând că poezia este scrisă de un om structură reală, fapt ce se vede fericit în versuri.
Criticul Andrei Moldovan spune că garanţia calităţii scrisului lui Dragoş Cosmin Popa este aceea a faptului că volumul a apărut la Editura Neuma. Scriitorul Gheorghe Mizgan, pornind de la coperta cărţii, i-a oferit autorului un avion de hârtie, recitându-i şi o poezie.
De loc din Arad, stabilit din 2002 în Spania, Dragoş Cosmin Popa are reşedinţa oficială la noi în judeţ, în Satu Nou, acolo unde s-a mutat şi mama lui, în apropierea cuscrilor. „Cred că poezia este reflectarea pe care timpul o lasă asupra sensibilităţii şi o purtăm cu toţii, cu o formă sau alta. Prin actul scrierii mori şi renaşti în fiecare zi, te rupi în bucăţi şi te recompui, poţi fi un început sau un sfârşit”, declară autorul.
Cartea este prefaţată de bistriţeanul Gelu Vlaşin, care o recomandă ca o terapie pentru toţi cei ce iubesc literatura. De asemenea, autorul este girat şi Horea Gârbea care spune despre debutul poetului că este unul al „maturităţii artistice şi existenţiale şi nu al exploziei juvenile”.
Acordarea de autografe a încheiat o după-masă frumoasă de literatură în Clubul CoşBook al Bibliotecii Judeţene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]