Drapelul Național sărbătorit în urbea academicienilor

La inițiativa Cercului, Astra din cadrul Despărțământului ASTRA oraș Năsăud, în orașul academicienilor s-a sărbătorit duminică 26 iunie 2016, Ziua Drapelului Național.
Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediție, a avut loc la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, în Sala mică de festivități și a început cu intonarea Imnului de Stat al României și a primelor două strofe din Imnul ASTREI. La această manifestare au participat astriștrii năsăudeni.
Cuvântul de deschidere al manifestării l-a avut președinta Cercului Astra oraș Năsăud, doamna Floarea Pleș: ”Este de datoria noastră, a tuturor, să ne cinstim ţara şi istoria, mai ales că oraşul Năsăud este recunoscut peste tot drept o veche vatră de cultură şi românism, iar drapelul României este simbolul identităţii naţionale, întruchipând virtuţile şi valorile morale ale neamului”.
Consilierul local col. (r.) Boțan Ioan a vorbit despre însemnătatea, de-a lungul timpului, a Drapelului național, dar și despre simbolistica steagurilor și pavilioanelor autorităților publice.
A mai luat cuvântul: prof. Ioan Seni, președinte Despărțământul ASTRA - informare despre ședința Comitetului executiv Astra Sibiu, anunțând viitoarea Adunare Generală de la Alba-Iulia.
Manifestarea s-a încheiat cu un scurt program artistic susținut de folkistul Sorin Găzdac și astriștrii năsăudeni (cântece și poezie patriotică): Rodica Fercana, Ioan și Lucreția Mititean, Floarea Pleș, Ana Filip, Mircea Daroși și Berceni Romulus.
Cuvântul de încheiere l-a avut președinta Cercului Astra, Floarea Pleș, care a mulțumit pentru prezență și prestanță celor peste 35 de astriștri, îndemnându-i totodată pe fiecare în parte, să-și abordeze cu mândrie pe case simbolul național: Drapelul României.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]