Drumul de pe Strâmba va fi închis pentru o jumătate de an. Au acces doar riveranii!

Circulaţia autovehiculelor pe DJ 172D, Lot 3 – km 40 + 732-54+842, (DN 17) Josneii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, va fi închisă pe o perioadă de şase luni, din data de 25 mai 2018 până în 25 noiembrie 2018. Un proiect de hotărâre pe această temă va fi dezbătut în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, programată joi.

         De la această măsură se exceptează riveranii şi o serie de vehicule, respectiv cele deţinute de unităţile MAPN, de unităţile subordonate MAI, de Consiliul Judeţean şi CNAIR, ambulanţele, de serviciile de urgenţă, de instituţii ale statului cu atribuţii în securitatea şi siguranţa naţională. Tot exceptate sunt şi vehiculele care efectuează activitatea de deszăpezire, care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, destinate transporturilor poştale, cele de salubrizare etc.

         În ceea ce priveşte circulaţia ocazională a riveranilor pe acest tronson, traficul se va face în ambele sensuri, pe toată lăţimea drumului în zona unde nu sunt lucrări, alternativ în zona sectoarelor care afectează o bandă de circulaţia şi în ambele sensuri unde lucrările pot asigura un spaţiu minim de circulaţie de 5,5 m.

         Potrivit proiectului, traseele alternative sunt pe ruta Ilva Mică – Năsăud (DN 17D), respectiv Năsăud – Bistriţa (DN 17C), respectiv Josenii Bârgăului-Bistriţa (DN 17) şi Bistriţa – Năsăud (DN 17C).

         Încălcarea măsurii instituite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, conform OG 43/1997 privind regimul drumurilor. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se vor face de către Poliţia Rutieră şi personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, desemnat prin dispoziţie a preşedintelui CJ.

         Lucrările la Lotul 3 din Poarta Transilvaniei au debutat în luna aprilie a acestui an, fiind finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de execuţie a fost adjudecat de asocierea Dimex 2000 Company SRL cu Star Comexim SRL Cluj, pentru 34,3 milioane lei, adică aproximativ 7,5 milioane euro. Contractul are o durată de 22 luni, însă firma de construcţii a anunţat că, până la finalul anului, cea mai mare parte a lucrărilor ar putea fi finalizată.

 

       

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]