DSP BN: Cabinete medicale școlare, doar în mediul urban. Liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului așteaptă finanțare de la Ministerul Sănătății

În județul Bistrița-Năsăud există, în prezent, cabinete medicale școlare doar în mediul urban, a anunțat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, în cadrul Colegiului Prefectural. Potrivit acesteia, în municipiul Bistrița și în cele trei orașe sunt 11 cabinete de medicină generală, unde lucrează 9 medici cu normă întreagă și un medic de familie, cu jumătate de normă, plus 30 de cadre medii, și 6 cabinete de medică dentară, cu toți atâția medici și șase asistente. La Beclean și la Sângeorz Băi nu sunt cabinete de medicină dentară școlare.

La începutul anului 2017, la Liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului a fost amenajat spațiul pentru un cabinet școlar, cu cabinet de medicină generală și cabinet de medicină dentară. A fost solicitată finanțare la Ministerul Sănătății, prin intermediul Direcției de Sănătate Publice, dar e posibil ca acesta să fie aprobată doar după rectificarea bugetară, a explicat dr. Anca Andriţoiu.

Finanţarea asistenţei medicale şi de medicină dentară acordată prin cabinetele din unităţile de învăţământ se efectuează   de la bugetul de stat (bugetul Ministerului Sănătății) pentru cheltuielile de personal aferente plăţii salariilor medicilor şi asistenţilor medicali şi cheltuielile pentru asigurarea baremului de dotare a cabinetelor. Cheltuielile cu bunuri şi servicii se asigură de către unităţile de învățământ în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea.

         

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]