DSVSA BN: Amenzi şi 6 centre de colectare a laptelui închise!

În luna septembrie, reprezentanţii DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat controale oficiale pentru verificarea modului de respectare a cerințelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Activitatea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a personalului tehnic s-a axat, în principal, pe prevenția apariției riscului și a pericolelor privind siguranța alimentară.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.140 lei şi două avertismente. De asemenea, s-a emis “Ordonanţă privind interzicerea desfăşurării activităţii” pentru 6 centre de colectare lapte”, anunţă directorul executiv Ioan Bogolin.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la nerespectarea regulilor de igienă în exploataţiile de animale privind mulsul, transportul şi valorificarea laptelui; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de colectare şi depozitare a laptelui; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; manipularea produselor alimentare cu încalcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; neanunţarea medicului veterinar de liberă practică şi a autorităţii administraţiei publice locale a decesului animalelor la care se referă Ordonanţa nr. 24/2016 privind desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

 

 

Comentarii

04/10/17 10:25
Cititor

Dupa ce ca efectiv nu mai au unde-si duce producatorii laptele, mai desfiintzatzele si pe cele existente ! Bravo, asa sa afceti ... ca o sa cumparam "lapte din pudarele " de la magazinele , unde cand citesti pe "etichete" , ce contin "pungile" ... te crucesti ce mancam...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]