Duminică, la Biserica Greco-Catolică din Rodna

Dan Popescu

Duminică, de la ora zece, la invitaţia unei familii rodnene care urma să facă un parastas, o comemorare, pentru părinţi şi fraţi, împreună cu soţia am participat la oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Greco-Catolică din Rodna, alături de alţi 70 de credincioşi.
Cei doi preoţi, care au oficiat slujba, Ioan Vranău şi fiul său Pavel Vranău, au transmis celor prezenţi acel sentiment de sacralitate şi linişte interioară propice reculegerii şi comuniunii în Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Părintele Ioan are acel nimb de sfinţenie proiectat pe faţă, care-ţi dă o stare de bine. Fiul, părintele Pavel, în predica sa, printre celelalte, ne-a vorbit despre recunoştinţă. Mântuitorul Hristos a vindecat zece leproţi. Un singur om s-a întors la Hristos să-i mulţumească, ceilalţi nouă, nu.
Consider Biserica Greco-Catolică-cu puţinii ei credincioşi faţă de cei ortodocşi, de pildă-o Biserică soră cu Biserica noastră Ortodoxă, având, în imensa sa majoritate, aceleaşi dogme ca ale noastre, ortodoxe. Trebuie să convieţuim în pace şi respect reciproc, mai mult, în colaborare frăţească, să avem împreună acea solidă comuniune în Iisus Hristos Mântuitorul nostru. Mai devreme sau mai târziu, vom fi împreună, pentru că una este Biserica lui Hristos şi una este credinţa în El.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]