Dumitru Bușcoiu: Comuna Zagra a obţinut finanţare de aproape 10 milioane lei, pentru reabilitarea şcolii şi reţea de canalizare şi staţie de epurare

Programul Național de Dezvoltare Locală a adus, odată cu deschiderea noii sesiuni de finanțare, bani pentru două proiecte care urmează să fie implementate în comuna Zagra.

Este vorba despre proiectul de reabilitare și de execuţie a lucrărilor necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru Școala Gimnazială “Nicolaie Drăganu” din centru de comună, în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei.

         Cel de-al doilea proiect care va intra în finanţare este cel care vizează extinderea reţelei de canalizare şi construirea unei staţii de epurare. Proiectul în valoare de nouă milioane de lei are ca termen de depunere a documentaţiei 30 noiembrie anul curent, urmând ca din primăvară să fie demarate lucrările pe cei 15 kilometri prevăzuţi iî proiect pentru satele Suplai, Poienile Zăgrii şi Zagra.

         Tot în această perioadă urmează să fie semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de cadastrare a comunei Zagra pe o suprafaţă de 12.600 de hectare, adică tot extravilanul comunei.

         Dumitru Buşcoiu declară ca nu vor exista probleme în comuna pe care o conduce în aprovizionarea şcolilor şi a instituţiilor subordonate primăriei  cu combustibil solid pentru aceasta iarnă.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]