După 35 de ani de slujire, pr. Dumitru Morar a fost distins cu titlul de Cetăţean de onoare al comunei Salva

Pentru credincioșii din Parohia Salva, duminică, a fost o sărbătoare specială, deoarece în Biserica Parohială cu Hramul”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat preoții din cercul Nasaud în frunte cu P.C. pr. protopop Ioan Dâmbu. Biserica Parohială a fost pregătită de sărbătoare, peste 300 de credincioși așteptând cu bucurie acest eveniment.

La slujba Sfântului Maslu au slujit 14 preoți, fiind citite șapte Evanghelii, șapte rugăciuni de dezlegare și șapte rugăciuni speciale pentru sfințirea untdelemnului. La încheierea acestei slujbe, pr. protopop a vorbit credincioșilor despre importanța rugăciunii în viața creștinului și a evidențiat activitatea desfășurată de P.C. preot paroh Dumitru Morar în cei aproape 50 de ani de slujire rodnică la Altarul Străbun, din care 35 la Parohia Salva.

Printre participanții la slujbă a fost și primarul comunei Salva, Gheorghe Onul, care prin cuvântul său și-a manifestat mulțumirea față de întreaga activitate desfășurată de pr. paroh Dumitru Morar, remarcând faptul că la propunerea sa, Consiliul Local a hotărât, în semn de recunoștință, acordarea titlului de Cetățean de onoare al comunei Salva pentru preotul Dumitru Morar. Domnul primar a reliefat în cuvântul său rodnica activitate desfășurată pe plan administrativ și religios şi moral, subliniind câteva din realizările pr.Morar, cum ar fi: modernizarea casei parohiale; în 1986-1987 s-a pictat Biserica, în 1994 construiește, cu ajutorul credincioșilor din comună, Biserica de lemn a Mănăstirii ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” în doar 28 de zile; în 2015 modernizează aleea bisericii și ridică un Monument al Eroilor căzuți în cele două Războaie Mondiale.

Credincioșii prezenți au primit cu bucurie mare învestirea pr. Morar cu acest titlu și cu lacrimi în ochi au cântat cu toții la un ison: ”La mulți ani, părinte-al nostru/Ce ni v-a dat Dumnezeu/Să conduceți turma noastră/Spre Sfânt Locașul Său”.

A luat apoi cuvântul P.C. pr. Ovidiu Sermeșan de la Parohia Năsăud III, care a evidenţiat faptul că pr. Morar este ”un preot model pentru noi cei mai tineri, pe care l-am cunoscut când aveam doar 6 ani, atunci când părintele era preot paroh în Liviu Rebreanu și Filia Lușca, unde locuiau bunicii mei”. În semn de aleasă prețuire, tânărul teolog Marius-Ilie Butaciu, în numele tinerilor și tuturor credincioșilor din parohie, a rostit un emoționant cuvânt. ”Dacă aș începe să scriu un discurs despre părintele Morar, cred că aș începe cu recunoștința pentru toate câte le face pentru noi cei din parohie, cei ce alergam la dânsul ca niște pui în jurul mamei sale, căutând căldura, înțelegerea și susținerea.Toate acestea reies și din numele său de familie (Morar), dacă îl citim invers rezultă  „rar om”,  ceea ce e și adevarat”, a spus Marius Butaciu.

Tânărul teolog împreună cu prim-epitropul Grigore Pupăză i-au oferit pr. Morar o Sfânta Evanghelie și o Sfânta Cruce din partea credincioșilor. Părintele Morar mulțumește tuturor celor prezenți pentru toate cuvintele frumoase și mai ales pentru susținerea credincioșilor in cei 35 de ani de slujire în această Parohie. 

Marius-Ilie Butaciu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5