DUPĂ 60 DE ANI DIN NOU ÎN BĂNCI

Sâmbătă,10 iunie 2017, începând cu ora 10, clopoţelul a sunat pentru elevii din promoţia anului 1957, invitaţi la ora de  diriginţie, la Liceul nr. 2. Au fost prezenţi elevi din Năsăud,  Bistriţa, Tg. Mureş, Braşov, Cluj, Zalău, Rebrişoara, Feldru, care au ieşit învingători din toate confruntările cu viaţa. Au vizitat şcoala şi oraşul care li s-a părut o bijuterie, curat şi bine îngrijit.  Au intrat cu toţii în Biserica “Constantin şi  Elena” din  vecinătatea şcolii întâmpinaţi  de preotul paroh dr. Gheorghe Celsie, care a oficiat o slujbă în memoria profesorilor şi elevilor plecaţi pe alt tărâm.

După o plimbare pe strada Grănicerilor au poposit pe o terasă unde au  “dezbătut”  tema “Amintiri... amintiri”. Au adus în prim plan activitatea de excepţie în cadrul cercului de biologie   condus de renumitul profesor-spiolog Iosif Viehman, plecat recent spre a cerceta alte zone. Trei dintre membrii cercului au fost prezenţi: Gheorghe Petri, Lucreţia Petrican Mititean şi Veronica Mare Bindea, care au readus scene din activitatea lor prin împăierea a sute de păsări şi animale, ce au fost donate la diferite şcoli din ţară. Numai la Şcoala nr. 125 din Bucureşti au donat animale împăiate echivalând cu numărul şcolii adică 125. Profesorul coordonator în colaborare cu elevul Gheorghe Petri, la origine hordouan au tratat activitatea renumitului cerc de împăieri în cartea recent apărută ”De la opincă la ştiinţă”. Cartea a fost expusă pe acea terasă alături de picturile sale atât de reuşite autoportrete şi portrete în creion  un mijloc eficent de recreere şi înlăturare a stresului, o dovadă că omul poate fi eficient la orice vârstă, continuând cu pasiunile avute în anii tinereţii.

O surpriză plăcută a fost pentru ZINA GORĂNESCU, stabilită la Cluj, în momentul în care scriitorul Ioan Mititean, i-a înmânat cartea “Amintiri de peste râu”, cu un semn de carte la pagina 210, unde este prezentată activitatea  iubitei sale mame Otilia, dăscăliţă emerită ce a slujit în satul de peste râu, unde a condus un cor sătesc pe patru voci, laureat a primului festival al formaţiilor de amatori din ţară, ridicând prin cultură valoarea satului, în care astăzi nu se petrece nimic. I s-au umezit ochii la propunerea făcută de autor ca locaşul de cultură din satul Luşca să poarte numele “Otilia Gorănescu”. Dă Doamne ca această idee să se împlinească şi să fim părtaşi la acest eveniment bineînţeles dacă Consiliul Local va îmbrăţişa această idee de stimulare a omului pentru fapte deosebite

Să venim cu elemente noi la întâlnirea viitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]