După ani în care nu au avut copii, Episcopul Macarie s-a rugat pentru familia lor. Dumnezeu le-a dăruit gemeni: Valentin Paul și Natalia Maria. Bucurie mare pentru neamurile din Spermezeu şi Runcu Salvei, la botez. Invitaţi: Vlad Sărmaş şi Floarea Cosmi

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox al Europei de Nord, originar de pe Valea ţibleşului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Sânmărghita. Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către părintele protopop Ioan Buftea, de părintele paroh Dorin Chiția și de părintele arhidiacon Daniel Frumos de la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca, dar şi cu un colac frumos de către Floarea Cosmi din Runc. Preasfinția sa a rostit un cuvânt bogat de învățătură, în care a subliniat importanța rugăciunii în comun, făcând o paralelă cu momentele din vremurile Sfinților Apostoli Petru și Pavel, când aceștia se aflau în temniță și erau supuși la grele încercări și întreaga comunitate de creștini se ruga pentru ei, iar în urma stăruinței în rugăciunea comună, Bunul Dumnezeu si-a revărsat milele Sale asupra Sfinților Apostoli. O priceasnă deosebită, cu vocea lui unică, a interpretat Vlad Sărmaş, invitat de episcop la eveniment în semn de preţuire pentru talentul lui.
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a încreștinat gemenii Valentin Paul și Natalia Maria. Povestea acestora este una aparte. După ani în care nu au avut copii, Episcopul Macarie s-a rugat pentru familia lor. Dumnezeu le-a dăruit lui Valentin ( din Spermezeu) şi Nastasiei ( din Runc) nu unul, ci doi copii. Gemenii Valentin Paul și Natalia Maria au primit, azi la botez, binecuvântarea PreaSfinţitului Macarie, la Sânmărghita, unde locuieşte familia. Bucurie mare pentru neamurile din Spermezeu şi Runcu Salvei care au venit în straie populare, pe care le-au îmbrăcat, de altfel şi cei doi îngeraşi. Domnul să le dea sănătate, să crească mari şi să fie lumina părinţilor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5