Echipa de fotbal feminin Heniu Prundu Bârgăului, curtată de CFR! Rămânem pe propriile picioare

Preşedintele ACS Heniu Prundu Bârgăului, George Ruscău,  a anunţat că echipa a fost curtată de mai multe cluburi din Liga I, care pentru licenţiere, din acest an sunt obligate să deţină o echipă de fotbal feminin Under 15.

          „Noi am început în 2013, când lumea era foarte sceptică că fetele joacă fotbal. Şi acum mai sunt zone unde lumea priveşte fotbalul feminin destul de sceptic. (...) Fotbalul feminin din România s-a dezvoltat foarte mult, într-un ritm alert, există Liga a III-a, a II-a, Liga I, multe echipe de junioare. Din acest an este o obligativitate pentru licenţierea cluburilor din Liga I băieţi de a avea echipă de junioare, Under 15. Anul viitor, va fi valabil pentru Liga a II-a, apoi Liga a III-a. Peste 2-3 ani, Prundu Bârgăului va juca cu Dinamo, Steaua, Craiova, cei de la Viitorul Constanţa preiau Selena Constanţa. Noi, ca administraţie şi conducere, am stabilit că vom rămâne pe propriile picioare. Am avut ceva discuţii cu CFR Cluj, ne preluau brand-ul, era CFR Prundu Bârgăului. Nu mai suna bine, noi nu trebuie să cedăm la un tren”, a declarat Ruscău.

          Preşedintele bârgăuan a declarat că o astfel de colaborare ar fi posibilă dacă Gloria Bistriţa ar fi în Liga a II-a.

          „Să depinzi de un patron sau nu ştiu cine nu e OK. Dacă la Bistriţa va fi echipă de Liga a II-a e altceva”, a spus George Ruscău.

          Altfel, prin Programul FRF, la Prundu Bârgăului va fi amenajat un teren sintetic tip 1, cu 500 de locuri în tribune, în prezent fiind făcute demersurile administrative. La nivel naţional, România şi-a luat angajamentul că va construi 140 de baze sportive, pentru a primi licenţa de a găzdui meciuri din Campionatul European. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5