Echipa de handbal feminin va fi în subordinea Consiliului Judeţean şi va avea un nou nume - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud!

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul de principiu, în unanimitate, pentru înfiinţarea Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, instituţie publică de interes judeţean, în subordinea CJ B-N, finanţată din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul judeţean.

         Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud va funcţiona ca un club polisportiv, va avea culori şi însemne specifice care vor constitui emblema clubului. Sediul clubului sportiv va fi în imobilul din str. Piaţa Petru Rareş, nr. 1.2, etaj I, camera 6. Scopul clubului sportiv îl reprezintă organizarea şi administrarea de activităţi sportive pentru comunitate, inclusiv a activităţilor de performanţă, selecţie, pregătire şi participare la competiţii interne şi internaţionale.

         În maxim 60 de zile de la adoptarea hotărârii se va supune aprobării Consiliului Judeţean hotărârea de înfiinţare a Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, structura organizatorică, statul de funcţii şi Regulamentul de organizare şi funcţionare.

„E o emulaţie în jurul echipei de handbal. Şi la meciul de duminică cu ultima clasată, sala a fost arhiplină. La final, zeci sau sute de copii au fost alături de jucătoare pentru autografe, poze şi alte lucruri. Cred că menirea noastră de a încerca să facem câte ceva şi în acest domeniu este una importantă. Doamna consilier judeţean Monica Săsărman a cerut încă de la început, de acum 3 ani, să ne desprindem de clubul departamental al Ministerului Tineretului şi Sportului”, a motivat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele Radu Moldovan a menţionat că specialişti din aparatul de specialitate au avut discuţii cu reprezentanţii unui club cu tradiţie, precum CSM Bucureşti din subordinea Primăriei Capitalei, şi cu preşedintele Gabriela Szabo, pentru a putea prelua un model care funcţionează la cel mai înalt nivel. „Colegii mei au fost la o discuţie la Bucureşti. Au luat de acolo model Statutul, Regulamente, absolut toate documentele necesare, au avut pe lângă discuţia cu preşedintele Gabriela Szabo şi cu cei din zona financiaro-juridică. Am spus că cel mai corect este să tratăm lucrurile foarte transparent”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

Potrivit acestuia, într-o primă etapă va fi susţinută echipa de handbal feminin, care va fi transferată, în pauza competiţională de vară, de la CSM Bistriţa. Problemele de birocraţie legate de avizele necesare de la ministerul de resort pentru diferite plăţi au accentuat acest demers al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Federaţia Română de Handbal va accepta solicitarea Consiliului Judeţean cu condiţia ca CSM Bistriţa să-şi de acordul „despărţirii”, iar clubul să nu înregistreze datorii către jucătoare. Într-o etapă viitoare, s-ar putea înfiinţa şi alte secţii la CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, de „oină, tenis de masă” sau alte sporturi.     

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]