Echipa de la CN Andrei Mureşanu a câştigat concursul ”Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”. Bistriţenii vor merge în Lituania!

Parcul Naţional Călimani a găzduit, săptămâna trecută, la Şaru Dornei,  etapa naţională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests”.

Etapa naţională derulată în judeţul Suceava a fost câştigată de echipa Colegiului Naţional ”Andrei Mureşeanu” Bistriţa, care va reprezenta România la concursul internaţional ”Young People in European Forests” ce se va desfăşura în luna septembrie, în Lituania. Pe locul secund s-a clasat echipa Colegiului Naţional ”Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, iar pe locul al treilea reprezentanţii Şcolii Naţionale de Gaz din Sibiu, scrie Monitorul de Suceava.

Nu mai puţin de 15 echipe, formate din 3 elevi, au intrat în conurs, care a presupus rezolvarea unui test grilă, o probă în teren - de recunoaştere a speciilor, şi o altă probă de creativitate, susţinută în limba engleză, pornind de la un studiu de caz referitor la fosta exploatare de sulf din Parcul Naţional Călimani.

Concursul  ”Young People in European Forests” este organizat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia ”Alutus”.

”Young People in European Forests” este cel mai important concurs interactiv de Educaţie Forestieră din Europa, având ca obiectiv educarea tinerilor în privinţa gestionării durabile a pădurilor şi conservării biodiversităţii.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]