Echipa World Harmony Run, primită de subprefectul Frenţ. Alergătorii s-au întâlnit cu elevii din Prundu Bârgăului şi Teaca

Nouă alergători din România şi Republica Moldova participă la World Harmony Run, ducând în comunităţi mesajul armoniei şi păcii.
În România, alergarea se desfăşoară în perioada 21-25 septembrie, pe traseul Piatra Neamţ – Poiana Teiului (77 km), Poiana Teiului – Vatra Dornei (81 km), Vatra Dornei – Bistriţa – Reghin (144 km), Reghin – Cluj-Napoca (106 km). Festivitatea de închidere va avea loc vineri, la Cluj-Napoca. În fapt, câte 2-3 alergători parcurg câte 5 km, ulterior predându-se ştafeta colegilor, astfel că, în medie, fiecare parcurge zilnic 20-30 kilometri. Importantul este mesajul...pacea.
Ieri, alergătorii au ajuns în Bistriţa-Năsăud. La ora 12.00, ştafeta a fost primită de elevii şi dascălii Liceului Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului. Două ore mai târziu, echipa a făcut un scurt popas în faţa Palatului Administrativ, unde a fost aşteptată de subprefectul Ovidiu Frenţ şi directorul executiv al DJST BN, Constantin Florian. Ştafeta a plecat, ulterior, spre Reghin, fiind programată o întâlnire şi cu elevii de la Liceul Teoretic „C.R. Vivu” din Teaca”.
„Această alergare a fost organizată în 1987 de către Sri Chinmoy, atlet, poet, filozof şi muzician care a vrut să ducă acest mesaj peste tot în lume. Se aleargă pe toate continentele, în peste 100 de ţări, cu peste 50.000 alergători în fiecare an. Această torţă are mesajul păcii şi armoniei. (...) În timpul alergării, această torţă a fost ţinut, de-a lungul timpului, de oameni importanţi ai lumii precum Mihail Gorbaciov, Nelson Mandela, Maica Tereza, de atleţi foarte importanţi precum Carl Lewis, Muhammad Ali, dar şi de atleţi români precum Doina Melinte, Maricica Puică sau Gabriela Szabo”, a explicat Andrei Papuc, coordonatorul evenimentului din partea Organizaţiei Europene Sportkesman Axel Gressenich.
În completare, subprefectul Ovidiu Frenţ a punctat faptul că acţiunea vine într-un context din ce în ce mai tensionat la nivel internaţional. „Dacă s-ar putea, simbolic, v-aş trimite în sens invers refugiaţilor, în Orientul Mijlociu, ca să duceţi un mesaj de armonie şi de pace, pentru că, într-adevăr, lumea are nevoie de aceste valori. Valorile spirituale asiatice au ajuns prin Sri Chinmoy în America, în anii 70-80, şi a pornit această alergare pentru armonie şi pace tocmai pentru a apropia naţionalităţi, concepţii, idei religioase sau politice şi a ne arăta că suntem cu toţii egali, aşa cum arată Declaraţia Drepturilor Omului. Mă bucur că MTS, condus de o mare atletă, Gabriela Szabo, a achiesat la această activitate şi prin intermediul DJST BN aţi ajuns şi în judeţul nostru”, a menţionat Ovidiu Frenţ.

***
În ţara noastră, World Harmony Run este organizat de Organizaţia European Sportkesman Axel Gressenich împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5