Echipajele medicale au intervenit, de Crăciun, la aproape 360 solicitări

În perioada 24-27 decembrie, Dispeceratul Medical Integrat Județean ISU-SAJ a înregistrat un număr de 357 solicitări, din care 338 solicitări de urgență și 24 solicitări de consultații la domiciliu. 

Cazurile de consultații la domiciliu (24 misiuni) și 254 solicitări de urgență (75,14%) au fost deservite de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, iar 84 de misiuni de urgență (24,86%) au fost alocate spre soluționare echipajelor SMURD.  

„Media de solicitări a fost de 119 solicitări/24 ore (59.5 solicitări/tură de 12 ore), față de perioada similară a anului 2015 înregistrându-se o creștere de 8,67%.   Motivele solicitărilor au fost cele obișnuite acestei perioade, implicând atât decompensarea bolilor cronice pe fondul oboselii, exceselor alimentare și excesului de alcool, cât și cazuri îmbolnăviri acute. Nu au existat diferențe semnificative față de alți ani în patologia înregistrată”, precizează as. pr. Monica Borz, purtător de cuvânr al Ambulanţei bistriţene.

Potrivit acesteia, vârful activității a fost înregistrat în prima zi de Crăciun, când au fost deservite 132 solicitări/24 h (72 solicitări în tura de zi și 60 solicitări în tura de noapte).

Au fost înregistrate și unele incidente speciale (accidente rutiere, agresiuni, căderi de la înălțime etc.), dar comparativ cu alți ani nu au survenit evenimente cu consecințe grave”, menţionează as. pr. Monica Borz. 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]