Ecologice de Beclean

Protecţia mediului din Beclean şi din judeţ a avut parte, duminică, 24 ianuarie, de o campanie de sensibilizare, cu accent pe nevoia de educaţie şi formare a comportamentelor în măsură să prevină şi să înlăture acţiuni prejudicioase pentru natură.
Întâlnirea din sala de şedinţe a primăriei oraşului a făcut parte din seria acțiunilor de conştientizare a populaţiei locale cu privire la respectarea şi aplicarea normelor de protecţie a mediului înconjurător, acțiuni inițiate de Radio Someș, sub sloganul „Demonstrează că îţi pasă!”,
Şcoala, biserica, primăria, consiliul local, mijloacele de informare în masă, toţi şi-au dat mâna, prin reprezentanţii lor, chiar în Ziua Unirii, într-un demers de implicare ecologică, organizat la sediul administraţiei publice locale sub forma unei dezbateri privind dezvoltarea unor atitudini ocrotitoare faţă de mediul înconjurător.
Primarul Nicolae Moldovan a moderat şedinţa de lucru, exprimând cuvântul de început şi prezentând o situaţie concretă asupra stării de mediu din oraş; Gabriel Pătraş, comisar la Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a expus problema de la nivelul judeţului, iar profesorul Filip Florean a vorbit despre însemnătatea istorică a momentului istoric 24 ianuarie 1859, fiind astfel marcat ţi momentul de sărbătoare naţională din această zi.
Teologic, aspectele au fost abordate astfel, prin cuvintele reprezentanţilor cultelor prezenţi la adunarea de la Beclean: “Alături de cetățenii Orașului Beclean putem spune că omenirea întreagă este chemată la o convertire ecologică. Rădăcinile crizei culturale acționează în profunzime, iar obiceiurile și comportamentele nu se modifică cu ușurință. Educația și formarea rămân provocările centrale: „orice schimbare are nevoie de motivații și de un parcurs educativ”. Tot în cadrul şedinţei au mai fost puse în discuție și alte probleme de mediu întâlnite și s-au căutat soluții comune pentru rezolvarea lor
Ca o concluzie a tuturor discuţiilor ce au avut loc, autorităţile locale beclenare își doresc ca în campaniile de sensibilizare şi de conştientizare a populaţiei în privinţa protejării mediului înconjurător, în special a apelor şi a pădurilor, să se implice toate componentele educative ale societăţii, în primul rând școala, biserica, familia, mijloacele de comunicare, voluntari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5