Clubul Elevilor din Năsăud, gazdă!

Ediţia a VII-a a Taberei Naţionale de Ecologie “Ovidiu Bojor”

Zilele trecute s-a dat startul celei de-a şaptea ediţii a concursului naţional de ecologie “Ovidiu Bojor” organizat de ISJ BN şi Clubul Elevilor din Năsăud, la care au participat 29 de echipaje din 12 judeţe, în perioada 24-26 octombrie, manifestare girată de MECT. Participanţii au fost cazaţi la Grupul Şcolar Silvic Năsăud, tabăra fiind organizată de prof. de biologie Sever Şuteu de la Palatul Copiilor Bistriţa, prof. Iulia Istrate, Alexandru Hodoroga şi familia profesorilor năsăudeni Dorina şi Ştefan Buia, desfăşurându-se sub sloganul – “Să protejăm natura!”, urmărindu-se educarea tinerilor în spiritul protejării mediului înconjurător.

Tabăra poartă numele doctorului în ştiinţe medicale Ovidiu Bojor – membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din SUA – părintele fitoterapiei româneşti, originar din Aluniş (fosta Găureni), comuna Zagra, deci fiu al Ţării Năsăudului. Festivitatea de deschidere a manifestării a avut loc la Şcoala Generală “Mihai Eminescu” Năsăud – a doua acţiune la scară naţională găzduită în această lună aici – printr-o prezentare a Parcului Naţional munţii Rodnei şi a unui spectacol artistic susţinut de ansamblul folcloric al şcolii “Muguraşul” condus de înv. Ioan Talpoş.

Profesorul doctor Ovidiu Bojor, al cărui nume îl poartă tabăra naţională, a trimis un mesaj prin care insistă să se aprofundeze eforturile pentru salvarea site-ului cultural de deosebită importanţă – Roşia Montană ameninţată de mineritul în carieră deschisă.

Grupul a făcut o deplasare pe Valea Sălăuţei, la Fiad, seara întorcându-se la internatul liceului silvic pentru cazare, a doua zi plecând la Borşa, de unde, cu telescaunul s-a urcat la Cascada Cailor din Munţii Rodnei.

Aici s-au făcut observaţii în teren, aplicaţii practice şi au avut loc acţiuni de ecologizare a zonei. În ultima zi a taberei au avut loc aplicaţii practice pe Fiad: recunoaşterea speciilor de floră, teme ecologice, jurizarea făcându-se pe secţiuni de proiecte de mediu, eco-şcoală, eco-turism, impact asupra mediului, evaluarea activităţii în jurul unui foc de tabără.

Comentarii

11/03/09 19:12
Valeria Nistor

Domnul dr Ovidiu Bojor merita tot respectul nostru, este o personalitate stiintifica de exceptie, un model, o persoana joviala, cu mult farmec personal. Initiativele sale sunt demne de urmat. Ii doresc multa, multa sanatate!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5