Elevi practicanţi ai Colegiului Economic Năsăud, în perfecţionare la SC Complex Laz ’91 SRL

O activitate de mare impact şi perfecţionare în formarea viitorilor lucrători şi specialişti în domeniul activităţilor comerciale s-a derulat în perioada 26.06.-30.06 2017, la cunoscuta firmă SC Complex Laz ’91 SRL, unitate care are o vechime neîntreruptă de activitate de peste 25 ani, fiind una din puţinele societăţi care au supravieţuit în judeţ atâţia ani.
Cei care s-au bucurat şi au beneficiat de serviciile profesionale deosebite, oferite de firmă, au fost 5 elevi practicanţi ai Colegiului Economic Năsăud, care au acumulat cunoştinţe şi experienţă de specialitate în marea artă a deservirii populaţiei în domeniul comerţului cu amănuntul.
Astfel, practica eficientă şi bine coordonată profesional de către Zamfir Galbin, în calitate de administrator, împreună cu Ana Magdalena Galbin, în calitate de director comercial al societăţii, a fost o reuşită totală în pregătirea elevilor din învăţământul profesional şi tehnic al instituţiei de învăţământ pentru elevii Ana-Maria Ileni, Octavian Ileni, Cătălina Şofronie, Ionuţ Vasile Choriuc şi Lenuţa Costinaşiu, care au obţinut, la evaluarea finală şi obiectivă făcută de conducerea firmei, calificativul „Foarte bine”.
Datorită abilităţilor dobândite în eficienta practică, utilă şi necesară, cei 5 elevi şi-au exprimat gândurile şi modul cum au fost trataţi şi îndrumaţi în perioada practicii. Merită redate câteva concluzii ale lor. Ana-Maria Ileni a afirmat că a participat la toate etapele de aprovizionare şi desfacere, inclusiv în utilizarea casei de marcat, volumul de muncă în acest domeniu este foarte mare, necesitând o atenţie şi concentrare sporite. Octavian Ileni a scos în evidenţă faptul că etapele de igienizare şi curăţenie sunt foarte importante, s-au realizat de două ori pe zi, la efectuarea schimburilor, profitul realizat de către firmă nu este atât de mare precum cred majoritatea cetăţenilor. Cătălina Şofronie a reuşit, cu brio, să aranjeze produsele pe rafturi, să sorteze legumele şi fructele, dar mai ales să memoreze coduri pentru casa de marcat necesare înregistrărilor fiscale. Ionuţ Vasile Choriuc a ales această firmă fiind convins că va avea un stagiu de perfecţionare plăcut şi necesar, iar concluzia pe care şi-a expirmat-o este că o firmă privată nu este uşor de condus, trebuie multă atenţie şi efort. Lenuţa Costinaşiu a precizat că principala preocupare a fost îndreptată spre întocmirea recepţiilor zilnice, aferente avizelor şi facturilor cu produsele aprovizionate, susţinând că într-o unitate comercială este mult de muncă, trebuie să fii foarte atent cu încasările financiare, cu clienţii, cu tot ce se întâmplă în magazin, dar îi place, şi-ar dori să lucreze în viitor în acest domeniu, având în gând înfiinţarea unei firme personale.
Emoţii fireşti a avut directorul societăţii comerciale, prof. de matematică Ana Magdalena Galbin, care a apreciat dorinţa de afirmare şi perfecţionare a acestor elevi, regăsindu-se în postura de profesor şi diriginte al unor elevi dragi, harnici şi dornici de afirmare.
Managerul societăţii, Zamfir Galbin, a precizat: „Deşi sunt foarte ocupat, mi-am făcut timp pentru aceşti copii, pentru a-i forma, educa şi îndruma în a deveni viitoarea forţă de muncă atât de necesară în această peiroadă în România.
Consideră şi este necesar ca aceşti viitori specialişti să fie ajutaţi şi susţinuţi prin crearea de noi locuri de muncă, să nu mai părăsească atât de uşor România şi am hotărât înfiinţarea a două locuri de muncă, pe perioadă determinată, de două luni, conform legislaţiei în vigoare, pentru doi elevi din acest grup de practicanţi”.
Un exemplu demn de urmat, în cadrul învăţământului dual, o necesitate şi o oportunitate benefică pentru noua generaţie de forţă de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5