Elevii de 10, la examenele naţionale, premiaţi la Colegiul Prefectural de la Romuli

Continuând buna tradiţie de a organiza şedinţe ale Colegiului Prefectural în diferite comune, Instituţia Prefectului a desfăşurat şedinţa ordinară a Colegiului la Primăria comunei Romuli, în 26 august, având înscrisă pe ordinea de zi patru teme, care au fost dezbătute, analizate şi s-au transmis factorilor decizionali să ia măsurile necesare pentru îmbunătăţirea şi reglementarea situaţiilor ivite şi rezolvarea tuturor reclamaţiilor cetăţenilor.
La tema „Informare privind stadiul pregătirilor pentru începerea noului an şcolar 2015-2016, prof. Camelia Tabără – inspector şcolar general al IŞJ BN, a premiat, în deschidere, elevii care au obţinut media 10 la examenele naţionale în anul şcolar 2014-2015: Evaluare Naţională clasa a VIII-a – Bindiu Alexandra Liliana, Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu Maieru şi Szasz Bogdan, Şcoala Gimnazială Grigore Silaşi Beclean; Bacalaureat – Scurtu Ioan, Colegiul Tehnic INFOEL Bistriţa şi Toniuc Horea, Colegiul Naţional Liviu Rebreanu.
Acordarea de stimulente financiare s-a realizat în baza Hotărârii Guvernului nr. 568/2015, în cuantum de 3000 lei pentru absolvenţii învăţământului liceal, respectiv 1000 lei pentru absolvenţii învăţământului gimnazial.
În deschiderea evenimentului, prefectul judeţului, Ioan Ţintean, care a condus cu pertinenţă şedinţa Colegiului Prefectural, a mulţumit gazdelor pentru primire, îndeosebi primarului comunei Romuli, Ioan Moniţa, un gospodar deosebit, ce se poate lăuda cu multe proiecte realizate cu fonduri europene. Acesta, la rândul lui, a mulţumit Instituţiei Prefectului pentru prezenţa şi onoarea de a desfăşura o şedinţă de Colegiul Prefectural în comuna Romuli.
Inspectorul şcolar general, prof. Camelia Tabără, a prezentat, cu statistici, stadiul lucrărilor de reparaţii şi întreţinere pentru şcolile din BN, situaţia manualelor şcolare şi a rechizitelor şcolare pentru noul an şcolar, care va debuta pe 14 septembrie 2015.
La punctul doi, referitor la „Informare privind fondurile de vânătoare de pe raza judeţului BN şi modul de soluţionare a reclamaţiilor privind pagubele din cadrul acestor fonduri”; a fost prezentat proiectul de modificare a HG 1979/2008 de către Istrate Şteţco – inspector şef la Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj-Napoca . Au fost evidenţiate pagubele produse culturilor agricole şi animalelor domestice de exemplare din speciile urs, leu şi mistreţ, de asemenea, au fost prezentate propunerile făcute pentru modificarea legii şi mai ales cele pentru despăgubirea rapidă a cetăţenilor care au suferit aceste pagube, cât şi propunerile pentru păstrarea echilibrului la nivelul optim a exemplarelor de urs, mistreţ, lup etc.
Ioan Sever Roman, director executiv al APM BN, a prezentat „Raportul privind impactul asupra mediului determinat de microhidrocentralele de pe raza judeţului BN”, precizând că au fost autorizate doar acele microhidrocentrale care au avut toate avizele. Roman a mai spus că sunt multe cereri depuse pentru obţinerea autorizaţiei, dar acestea au fost respinse pentru că nu îndeplinesc criteriile impuse de legislaţia europeană, în viitor se va renunţa la aceste construcţii.
La şedinţa de Colegiu Prefectural au participat factorii de decizie şi comandă din judeţ, primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, dovedindu-se o gazdă bună şi primitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5