Elevii de la „Andrei Mureşanu”, pe urmele istoriei, în Cetatea Alba-Iulia

Elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa, din clasele a X-a E, diriginte prof. Claudia Groza, împreună cu elevii clasei a VI-a C, diriginte prof. Doina Macarie şi cu profesorii însoţitori Angela Constantinescu şi Cosmin Sima au vizitat în Săptămâna ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” Cetatea Alba-Iulia şi Salina din Turda, în scopul dezvoltării valorilor culturale şi de patrimoniu naţional, dar şi a atitudinilor civice şi a sentimentului de preţurire faţă de faptele de eroism ale înaintaşilor, a cunoaşterii specificului multietnic, multilingvistic şi multicultural al zonelor vizitate, în sensul dezvoltării unor atitudini civice, democratice. De asemenea, s-a propus cultivarea valorilor democratice în spiritul multiculturalităţii, dezvotarea simţului estetic şi a unui comportament civilizat, stimularea interesului pentru derularea de activităţi cultural-artistice, formarea abilităţilor de comunicare, prevenţia secundară a tulburarilor emoţionale ale elevilor.
Astfel, elevii au asistat al o adevărată lecţie de istorie, prezentată, timp de două ore, de ghizii şi muzeografii de la Muzeul Unirii din Alba Iulia, au vizitat Sala Unirii, zidurile cetăţii, Catedrala ortodoxă, construită în stil brâncovenesc, în care a avut loc ceremonia nunţii regelui Ferdinand cu regina Maria a României, Catedrala catolică, în care se află mormântul lui Iancu de Hunedoara, Celula lui Horea, Obeliscul şi alte edificii, fiind impresionaţi de măreţia locului.
De asemenea, au fost uimiţi de imensitatea Salinei din Turda, conştientizând faptul că în trecut, oamenii, prin eforturi inimaginabile, au reuşit să facă atâtea lucruri măreţe.
Toţi şi-au manifestat dorinţa de a revedea aceste locuri deosebite şi au înţeles că propria lor ţară are o valoare care s-a păstrat din vechime şi trebuie transmisă mai departe.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]