Elevii de la LPS Bistrița, cu daruri la bunicii din Nușeni. Corul liceului l-a colindat pe Mitropolitul Andrei

Prof. Beraru Mihaela

Nu dăruiești nimic oamenilor dacă nu te dăruiești !. (Alex Munthe)

Pornind de la acest motto și motivați de dorința de a-i învăța pe elevii Liceului cu Program Sportiv să fie oameni, să fie persoane morale și responsabile cu simț civic, deschiși spre relaționarea cu cei din jur, profesorii  Mihaela Beraru , Tudor Mudure, Cosmina Haruța, în coordonarea consilierului pe proiecte educative Nicoleta Dedean, au inițiat și derulat activitatea Dăruind simțim cu cei din jur. Astfel, elevii  înțeleg că oamenii se ajută între ei, că fiecare poate face, cu un efort minim, o faptă bună în folosul semenilor noștri, că ideea de a dărui din puținul tău celui care are mai multă nevoie poate fi cel mai frumos dar de Crăciun.

         Prin mobilizarea unui număr mare de elevi și profesori din cadrul liceului nostru, miercuri, am reușit să bucurăm un număr de 98 persoane care au îmbrăcat haina grea a bătrâneții ... sau mai vesel zis, celor care recopilăresc pentru a doua oară de la Azilul Nușeni.  Majoritatea celor de aici sunt oameni vârstnici, singuri, care se bucură de fiecare dată când cineva vine la ei chiar și doar cu o vorbă bună. Emoțiile au fost puternice de ambele părți. Fiecare am încercat să le transmitem sentimentul că în aceste momente nu sunt singuri, nu sunt neajutorați, că totul a fost din inimă. Ne-au spus să revenim, sa nu-i uităm.

         De asemenea, cu mare bucurie, corul liceului nostru l-a colindat pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pe părintele Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, iar la întoarcere s-au închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula și au adus vestea Nașterii Domnului obștii mănăstirii.

Sperăm pe viitor să putem face același lucru. Sper că elevii implicați au simțit că pot fi utili societății și semenilor. Eu am un sentiment al datoriei împlinite!

 

                                                                

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]