Elevii din şcolile bistriţene s-au întrecut în a promova colectarea selectivă a deşeurilor. Vitalia i-a premiat pe cei mai buni

Câteva zeci de elevi de la şcolile de pe raza municipiului Bistriţa şi-au etalat talentul artistic pentru a promova importanţa colectării selective a deşeurilor, a folosirii resurselor regenerabile, pentru un mediu mai curat şi mai sănătos. Mesajele ecologiste au încununat culori, forme şi multă inspiraţie, aşa cum doar copiii pot exprima.

          Acţiunea celor mai mici ecologişti bistriţeni, derulată timp de câteva ore în faţa Palatului Administrativ, a atras atenţia trecătorilor, astfel că scopul de a disemnina informaţia a fost atins.

          Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL i-au premiat pe cei mai talentaţi copii, pentru fiecare categorie. Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, Alina Oană - director de marketing şi comunicare Vitalia SRL şi Tincuţa Purel – responsabil calitate la Vitalia au oferit câştigătorilor diplome şi materiale promoţionale (căni, tricouri etc.), dar şi multe dulciuri şi suc, pentru că nu suntem departe nici de Ziua Copilului.

 

Desen

Locul I – Georgiana Suciu, Teofana Tomoroga, Sandra Anca, clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”

Locul II – Bianca Zăgrean, clasa a III-a, Şcoala Gimnazială nr. 1

Locul III – clasa a III-a , Şcoala Gimnazială Viişoara

 

Origami

Locul I – Maria Moldovan, clasa a VIII-a, C.S.E.I. nr. 1 Bistriţa

Locul II – Elena Coczi şi Cătălina Varga, Tudor Paşca, Marina Talpaş, Paul Năstase – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”

Locul III – clasa a III-a, Şcoala Gimnazială Viişoara

Cls. a III-a B Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”

 

Machete

Locul I – Ovidiu Moldovan, clasa a III-a – Şcoala Gimnazială nr. 1

-cls. a VI-a D Şcoala Gimnazială nr. 1

Locul II – clasa pregătitoare step by step – Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”

Locul III – Dana Cozac şi Andreea Neamţ – Şcoala Gimnazială Viişoara

-Grupul Eco de la CSEI nr. 1 Bistriţa

 

Desene pe asfalt

Locul I – Clasa a IV-a, VI, VII – Şcoala Gimnazială Viişoara

Locul II – Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”

Locul III – Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa

-Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”

 

Radu Moldovan: Şcoala şi Biserica, parteneri în promovarea colectării selective

          “Astăzi am asistat la o acţiune de promovare care revine în sarcina grupului de firme care a câştigat licitaţia pentru operatorul unic. (…) În caietul de sarcini a fost prevăzută o astfel de obligaţie, să aibă acţiuni de promovare, de conştientizare a populaţiei în vederea colectării selective şi a reciclării deşeurilor.

          Pe adulţi, îi vom educa prin mai multe moduri. Eu personal, am făcut-o inclusive în campania electorală, la toate întâlnirile pe care le-am avut cu cetăţenii,  am rugat şcoala să ne ajute şi colegii de la ADI deşeuri au fost la o întâlnire cu directorii de şcoli. Vom avea o discuţie cu Biserica, de exemplu, să-i rugăm pe preoţi să ne sprijine în popularizarea modului în care se va face colectarea deşeurilor. De asemenea, în mod direct, la semnarea contractelor, fiecare familie va avea o întâlnire cu reprezentanţii companiei”, a declarat, la finalul acţiunii preşedintele Moldovan.

***

          Altfel, în prezent se lucrează la finalizarea montării containerelor semiîngroptae. “Proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor municipale în Bistriţa-Năsăud” este aproape de final.(…) La nivelul judeţului, containerele semiîngropate de colectare selectivă sunt aproape finalizate, am rămas în mod intenţionat la nivelul municipiului Bistriţa. Colaborarea a mers mai greu aici, din cauza lipsei de spaţii şi eu se sper ca într-o perioadă cât se poate de scurtă  şi la nivelul municipiului să fie montate aceste containere. Eu am dat termen luna iulie pentru montarea  la nivelul întregului judeţ. Într-o lună şi jumătate, maxim două, şi la nivel de Bistriţa trebuie montate containerele semiîngropate.

          Colegii mei sunt pe Valea Bârgăului, alături de reprezentanţii companiei, au discuţii cu primarii pentru a începe semnarea contractelor”, a explicat preşedintele CJ BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]