Elevii din Spermezeu au arborat drapelul naţional! La mulți ani, România!

           Şcolile din comuna Spermezeu s-au întrecut în realizarea de activităti dedicate Zilei Nationale a României, începând cu clasele din învaţământul preşcolar şi continuând cu cele din ciclul primar şi gimnazial.

Astfel, au adunat materiale valoroase şi extrem de frumoase pe care le-au valorificat în multe expoziţii, dar mai cu seamă în fotografii care vor dăinui în amintirea fiecărui copil. Cei mici au imbrăcat costumul popular, au recitat poezii, au realizat steguleţe, hărţi cu România, cei mari din clasele gimnaziale au prezentat o expoziţie cu momentele marcante ale înfăptuirii României Mari şi au arborat steagul ţării pe dealul din preajma Şcolii Gimnaziale Spermezeu cu mesajul ,,La mulţi ani’’.

Cel mai important lucru este că fiecare copil a contribuit indirect la readucerea în prim plan al momentului extraordinar de la 1 Decembrie 1918 când un cumul de factori prielnici au desăvârșit visul de sute de ani al românilor. În zilele noastre nu putem decât să ne arătăm gratitudinea faţă de acesti bravi strămoşi care au înfăptuit Unirea cea Mare sau au murit pe câmpul de bătălie în primul război mondial în lupta pentru acelaşi scop.

La mulţi ani românilor de pretutindeni!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5