Cu o avere de 27 milioane euro,

Emil Iugan ocupă locul I în clasamentul pe judeţ în top-ul naţional „Adevărul 500 miliardari”

A apărut pe piaţă „Adevărul 500 miliardari”, care identifică 500 de români care au reuşit să strângă, per total, averi de peste 39 miliarde euro, reprezentând o treime din PIB-ul României. Cei mai mulţi dintre miliardarii care figurează în top vin din provincie – 296 de persoane. Dintre miliardarii care figurează în clasament 295 nu au fost niciodată incluşi într-un top similar. Pentru realizarea top-ului, echipa „Adevărul”, a analizat şi evaluat peste 800 de companii, terenuri, hoteluri, centre comerciale, fabrici şi platforme industriale. Pe primul loc în top figurează Dinu Patriciu cu 2 miliarde euro, fiind urmat de Ion Ţiriac şi clujeanul Zoltan Teszari. Judeţul nostru figurează în acest top cu şapte milionari în dolari. Pe primul loc, pe poziţia 297 în clasament, este Emil Iugan de la Mis Grup, care se ocupă cu industria lemnului. El are o avere estimată între 25-27 milioane euro. Pe poziţia a doua (297 în top) este Pamfil Moisil, cu 25 milioane, acţionar la Topaz Grup.

Topul continuă pe Bistriţa cu Tiberiu Fiscutean (al 323-lea), tot de la Topaz Grup, cu 20 milioane. Surpriza o constituie intrarea în top a lui Jean Pădureanu, preşedintele Clubului Gloria Bistriţa, care figurează pe poziţia 346 cu 18-19 milioane de dolari. Urmează pe 361, cu 17 milioane dolari, Ioan Măgădan, de la Miro. Poziţia 382 îi revine lui Ioan Moldovan, cu 15 miloane euro, care se află astfel pe locul 6 în topul pe judeţ. El este acţionar la Coroana de Aur, Castel Dracula, Agroinvest. Ultimul intrat în topul naţional, pe locul 440, este Emanuil Viciu de la Teraplast cu o avere estimată la 10-11 milioane.

Astăzi apare Top 300 Capital, unde pe locul I se află Gigi Becali, urmat de Ion Ţiriac şi de Dinu Patriciu. Dacă în top-ul Capital Gigi Becali este trecut cu o avere de 2,5 miliarde euro, în top-ul Adevărul, Becali este pe locul 7, cu o avere de 700-750 milioane euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]