Emil Radu Moldovan a depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Ceremonia, oficiată de preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud, a avut loc sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, locaţia fiind preferată în defavoarea Palatului Administrativ, pentru că este mult mai încăpătoare. Invitat de marcă a fost însuşi premierul Victor Ponta, “prieten al judeţului Bistriţa-Năsăud”, dar şi al demnitarului Moldovan. De altfel, parlamentari de Bistriţa-Năsăud, prefectul Ani Bob şi subprefectul Ovidiu Frenţ, şefii instituţiilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, zeci de primari din tot judeţul, de toate culorile politice, reprezentanţi ai clerului, cu toţii au umplut astăzi până la refuz sala, pentru ceremonia de învestire în funcţie a lui Emil Radu Moldovan, care şi-a adjudecat, pentru prima dată, mandatul în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. După intonarea imnului naţional, ÎPS Părinte Andrei Andreicuţ, Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a binecuvântat audienţa, rugându-se pentru “toate binefacerile ce au fost asupra poporului român” şi cerând “binecuvântarea începutului activităţii preşedintelui Consiliului Judeţean”. De la cele sfinte, s-a trecut la cele juridice, preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud, judecătorul Nicolae Marian, prezentând Încheierea civilă privind validarea lui Emil Radu Moldovan în funcţia de preşedinte al CJ BN. “Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce îmi stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Aşa să-mi ajute bunul Dumnezeu”, a rostit preşedintele Emil Radu Moldovan.

Liviu Rusu: Veţi fi preşedintele întregului judeţ, şi chiar şi al meu
În aşteptarea unei stări de normalitate a convieţuirii politice, primul care a luat cuvântul a fost preşedintele CJ în mandatul 2008-2012, Liviu Rusu, singurul reprezentant la vârf al PDL la această şedinţă festivă.
Fostul şef al Consiliului Judeţean a ţinut să precizeze că apreciază calităţile de deputat, de preşedinte de partid şi de preşedinte de CJ ale lui Radu Moldovan, adăugând că nu şi-a propus să dea sfaturi şi sugestii pentru că fiecare are viziunea sa administrativă.
“Vă doresc succes în ceea ce faceţi. Toţi conjudeţenii au mari aşteptări de la domnia voastră. Este bine că alegătorii doresc alternanţă la fiecare mandat în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui, pentru că puterea îndelungată afectează probabil subconştientul nostru şi devine din calitate în hibă. Ceea ce face omul în mandatul său sunt faptele şi nu vorbele. (…) Calitatea preşedintelui se vede la sfârşitul mandatului. Eu cred că veţi fi preşedintele întregului judeţ şi chiar şi al meu”, a spus Liviu Rusu.
Acesta a adăugat că munca la Consiliul Judeţean este una dificilă, dar Radu Moldovan este un „om tânăr, puternic”, care va conduce bine. Finalmente, Liviu Rusu a precizat că „nu mai este timp de patimă politică”, iar politica „înseamnă construire, iar nu demolare”.

Radu Moldovan: „”Mă voi strădui ca starea de normalitate să guverneze în Bistriţa-Năsăud”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în primul său discurs în noua funcţie, a reiterat faptul că încrederea acordată de bistriţeni este nu doar o onoare, ci şi o mare responsabilitate.
„Mă voi strădui din toate puterile mele ca starea de normalitate să guverneze judeţul Bistriţa-Năsăud, ca răfuielile politice să rămână momente de tristă amintire. Îmi doresc foarte mult ca fiecare dintre noi, indiferent de partidul pe care îl reprezentăm, să ne folosim energiile în a rezolva problemele oamenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud şi a sprijini proiectele pentru dezvoltarea judeţului”, a declarat în faţa audienţei Radu Moldovan.
El i-a mulţumit lui Liviu Rusu a răspuns invitaţiei de a participa la acest eveniment, anunţând că, atunci când va avea nevoie, îi va cere sprijinul atât lui, cât şi fostului preşedinte Gheorghe Marinescu (n.n. – şi acesta prezent în sală).
„Lumea s-a săturat de circ politic, de răfuieli şi de dispute. Îmi doresc ca preşedinţia mea la Consiliul Judeţean să marcheze o stare de normalitate, să putem convieţui în mod civilizat. (…)Voi fi deschis şi prietenul fiecărui dintre dumneavoastră care vreţi să fiţi partenerii Consiliului Judeţean pentru dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud”, a încheiat Moldovan.
Ovidiu Creţu (Primar Bistriţa): Ne punem mari speranţe în…
Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, gazda evenimentului festiv, a remarcat, din capul locului, că, în premieră, un preşedinte al Consiliului Judeţean alege să depună jurământul în forul municipal. În opinia sa, această opţiune denotă că relaţia dintre Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean vor intra în normalitate, după ce, ani buni, au existat divergenţe instituţionale.
„Ne punem mari speranţe, domnule preşedinte, în activitatea dumneavoastră la Consiliul Judeţean. Judeţul Bistriţa-Năsăud, unităţile administrativ-teritoriale au nevoie, în primul rând, d eun tratament corect, echitabil cu celelalte localităţi din judeţ sau din afara lui. Avem nevoie de sprijin guvernamental pentru proiectele importante pe care le are, atât municipiul Bistriţa, cât şi judeţul Bistriţa-Năsăud. Municipiul Bistriţa reprezintă 27-28% din populaţia judeţului, dar PIB-ul judeţului se produce, în proporţie de peste 70%, în Bistriţa.
Importanţa municipiului în economia judeţului este una majoră şi dorim ca această influenţă a municipiului să se simtă în fiecare localitate a judeţului, iar influenţa Consiliului Judeţean să se simtă pe fiecare stradă şi în fiecare cartier din municipiul Bistriţa”,a punctat Ovidiu Creţu, care şi-a oferit colaborarea sa noului preşedinte al CJ BN.

Primul-ministru Victor Ponta: „Am un sentiment de respect faţă de oamenii din Bistriţa-Năsăud”
Deşi la Bucureşti, evenimentele de tot felul sunt oarecum tulburi, premierul Victor Ponta şi-a onorat angajamentul de a fi prezent la instalarea în funcţie a preşedintelui CJ, Emil Radu Moldovan, ca „un semn de respect şi chiar de dragoste pentru judeţul Bistriţa-Năsăud”, dar mai ales pentru oamenii pe care îi cunoaşte de foarte mult timp aici.
„Am considerat că trebuie să fiu prezent la Bistriţa, pentru că sunt mai hotărât ca oricând să duc până la capăt ceea ce eu consider o luptă pentru normalitate, o luptă pentru revenirea noastră, a tuturor, oameni politici sau nepolitici, oameni de dreapta, de stânga, oameni de o anumită religie sau alta, de o etnie sau de alta, o luptă pentru ceea ce ne dorim cu toţii. Să redevenim o ţară în care se poate trăi normal, în care putem să trăim fără să ne urâm, fără să ne şantajăm, fără să ne acuzăm şi fără să încercăm, de fiecare dată, să ne plătim poliţele şi datorii din trecut”, a declarat Victor Ponta.
Premierul a menţionat că, după anunţarea rezultatelor alegerilor, în România s-a simţit o stare de optimism, care, din păcate, în ultimele zile, a fost afectată, pentru că „există, în continuare, răutate, neomenie, dorinţă de răzbunare”. „Sunt absolut hotărât să-mu dedic toate forţele, toate puterile mele, de om tânăr şi crecut în această ţară, nu pentru a deschide alte răni, ci pentru a le vindeca pe cele care, iată, ne despart şi ne-au despărţit până azi-noapte chiar. Sunt hotărât să fac tot ce ţine de mine pentru a reuşi să regăsesc sentimentul de solidaritate, nu cel de discriminare şi de ură”, a precizat Victor Ponta.
Primul-ministru le-a cerut „câştigătorilor” din administraţia locală să-şi facă datoria faţă de întreaga comunitate, nu doar faţă de cei care i-au votat.
„Urez mult succes noului preşedinte al Consiliului Judeţean, noilor primari, vreau să-i spun, în mod special, „mulţumesc” unui primar care în urmă cu un an şi jumătate ne-a vorbit despre cât de puternici putem să fim dacă suntem uniţi – n.n. –Niculae Anghel, primarul Coşbucului. (…) Am fost acuzat că sunt om, că mă comport ca un om, care are trăiri, sentimente. Vreau să vă cer, domnule preşedinte Radu Moldovam să fiţi întotdeauna, în primul rând, om, şi după aceea preşedinte, prim-ministru, primar”, a mai precizat Victor Ponta, dând asigurări că va sprijini proiectele judeţului Bistriţa-Năsăud.

Astăzi, de la ora 10.00, va avea loc festivitatea de constituire a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru mandatul 2012 – 2016, cu următoarea componenţă politică: USL – 15 consilieri, PDL –13 consilieri, PP-DD – 2 consilieri.
Gabriela Ciornei

Comentarii

21/06/12 22:56
Vizitator,

usla,radu moldovan din ospatar ajuns pe cai mari...nu cred ca este competent pentru aceasta functie...am zis.
derbedeul ponta,.. demisia cit mai repede,ne faceti tara de rusine !
usla=mincina,coruptie si manipulare cit cuprinde.

Adrian Năstase nu putea muri împușcat… e mort demult…

21 iunie 2012 Blue Sorin,

O întrebare chinuie mințile după gestul lui Adrian Năstase:

A fost un gest de onoare sau unul de lașitate?

Pentru a răspune la această întrebare, să ne întrebăm, exagerând puțin: Ce înseamnă cuvântul onoare pentru un militar condamnat la moarte de o curte marțială?

Oare condamnat opținea onorabilă este să se sinucidă, sau să se ducă în fața plutonului, să îi privească pe cei oameni în ochi și eventual să strige ceva … înălțător cum ar fi ”Trăiască ai noștrii!” sau măcar ”Vă bag în în mamele voastre!”?

Gestul de a merge în fața plutonului de execuție și a sta fără eșarfa neagră la ochi, înseamnă, în afară de maimuțăreala care îl împachetează, ASUMAREA FAPTELOR PERSONALE.

Aceasta o pot face doar caracterele puternice, oamenii cu demnitate, oamenii de onoare…

Lașii încearcă să ocolească răspunderea pentru propiile fapte…

Deci, gestul lui Năstase a fost unul de demnitate și onoare sau unul de lașitate și parșivenie?

Să ne amintim puțin de traiectoria publică a lui Năstase.

A avansat în viața politică venind în siajul lui Ion Iliescu. Atunci când i-a venit bine a luat cârma și cu aroganță a călcat în picioare tot ce însemna legalitate, tot ce era în jurul lui i se cuvenea și se considera un personaj intangibil.

Așa și-a făcut averea pentru ca, apoi, profitând de poziția sa, a inventa mătuși Tamara așa de ochii lumii.

Tot profitând de poziția sa a reușit să nu răspundă în cazul ”Aurul dacic” unde presa spunea că ar fi un fel de creier al furtului brățărilor dacice, a tras sfori când cu povestea cu virusul aviar, societățile din ecinăteatea societăților unde el era acționar au fost falimentate de acuzații niciodată dovedite de infectare, clienții migrând spre ale lui Năstase…

Faptul că este un bun cunoscător al legilor, l-a făcut să reușească să ascundă tot ce nu îi convenea, astfel că acum, avocații lui spun că nu există probe directe..Nu, dar cele indirecte sunt beton.

Ordinăria se poate vedea ciaer și aîn acest caz al ”Trofeului Calității”.

El, Năstase, creier și cap al răutăților și principal beneficiar al câștigurilore ilegale, se alege cu cea mai mică pedeapsă… hehehe … Cam ca și cum, se întâmplă o crimă. Unul are pistolul dar nu mai are cartușe. Îi cere prietenului un cartuș și își împușcă victima. Cel care i-a dat cartușul primește condamnare pe viață, cel care a ținut pistolul și a apăsat pe trăgaci este doar atenționat că nu-i frumos ce a făcut, pe principiul, ”dacă ăla nu dădea cartușul, ăsta nu avea cu ce să tragă”.

Absult indecent mi se pare cum tot felul de labagii sde pe la Antena3 sau niște maimuțoi, colegi de partid ori avocați, angajați de Năstase cu multe zeci de mii de euro ca să îi spele … demnitatea, spun că e vorba de o eroare judiciară condamnarea lui Năstase…

Da, e o eraoare, dar nu în sensul în care spun ei… trebuia să ia pe ușor 20 de ani de bulău…

Revin la întrebare: Tentativa de sinucidere a fostului Premier e gest de onoare sau unul de lașitate?

În decursul aestui proces, Năstase și avocații lui au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a nu se ajunge la exprimarea NICIUNUL FEL DE SENTINȚĂ.

Uneori amânările erau cerute pe motive ridicole… Dacă se reușea și acum, faptele intrau în prescriere, iar Năstase era coinvins că va reuși iar să fenteze…Nu i-a mers, lumea lui infectă s-a prăbușit și trebuia să facă ceva ieșitdin comun…

Ni de spune că Năstase și-a tras un glonț care era să-l ucidă..

Da, l-ar fi ucis poate, dacă era un personaj care la viața lui ar fi tras doar cu praștia și nu era un vânător reputat, deci un specialist în arme de foc…

Pistolul marca: SMITH & WESSON; calibru: 38 SPECIAL(SUA) / 9 mm(EUROPA); tip: REVOLVER, esste o armă destul de puternică dar și de precisă, o armă redutabilă.

Aș dori ca cel care citește să își imagineze cam ce dezastru face o astfel de armă, dacă un glonț de pistol mitrlieră AKM la intreare lasă o gaură de vreo trei milimetri și la ieșire ”rupe” o rană cu mult mai mare… și are un calibru de 7,62… bine, se ia în considerare și viteza și diferită a glonțului.

Ce vreau să spun… dacă un astfel de glonț trece prin cineva, avem parte de o URGENȚĂ.

Ce a făcut salvarea de la urgență? După ce s-a mocăit încercând să între în garajul de la demisolul casei… dar nu a încăput din cauza girofarelor…

Deși în cazuri de urgență e mult mai simplu să pui victima pe o targă și să fugi cu ea la salvare, Năsatase a fost adus cu mișcări lente, artistice chiar, și culmea, cei care împingeau targa se opresc exact unde ”victimul” putea fi fotografiat… și a fost…

Culmea este că gâtul, în loc să fie pansat, era acoperit cu un … fular… Deh, fularele fac parte din arsenalul urgentiștilor.

Aceeași urgență trebuia să impună ca salvarea să meargă cu veiteză mare. Cea care-l ducea pe Năstase mergea u viteza traficului. De ce? Pentru că doar astfel mașinile televiziunilor îl puteu urma și filma.

Ajuns la spital, în mod normal, urgența impunea ducerea pe masa de operație… nu… Năstase e lăsat într-un salon și e vizitat de tot felul de … personalități. Ponta, Șova, C.Crețu, Vanghelie…

Dacă șova a ieșit spunând că de dezastru, Corina crețu zicea că e bine, Năstase se simbe bine…

Evident, Antena 3 vorbea de sânge, de gesturi de onoare, de pericolul morții care plana asupra lui Năstase…

A intrat în sala de operație e drept, dar doar dimineața când telespectatorii televiziunilor de știri puteau vedea anunțul ”Acum Adrian Năstase este în sala de operație”…

Ba multe voci mai cer și grațierea …

Adică dacă nu a reușit să își dovedească nevinovăția, dar să fie iertat… vezi doamne, pentru o asemenea persoalitate, este nasol să stea în pușcărie…

De stat în pușcărie pot să stea doar amărâții care fură de foame o pâine… un ticălos care fură milioane de euro și păstorește un stat mafiot e prea sensibil să stea la bulău… e sub demnitatea lui…

Și ultima dată… demnitate sau lașitate?

Aș opta pentru lașitate, pentru o nouă tentativă de a fenta justiția… un gest al unui individ capabil de orice pentru a nu răspunde pentru faptele sale … pentru a-și asuma trecutul… un gest al unui individ fără scrupule, lipsit de orice urmă de demnitate …

A fost tentativă de sinucidere onorabilă?

Nu, a fost doar o tentativă lașă de a evita răspunderea pentru faptele sale…

Putea oare Năstase să moară?

Nu, pentru mine, Adrian Năstase a murit atunci când a fost dat jos din funcții din cauza acuzațiilor de corupție, acuzații care l-au făcut pe Vanghelie, cel care acum îl vizita la spital, să îl sfâșe cum o hienă sfâșie…

Adrian Năstase nu putea muri împușcat… e mort demult…

Am vreun pic de milă și înțelegere față de drama pe care o resimte acum familia lui Adrian Năstase?

Hehehe, desigur, mi se rupe …sufletul de toate familiile infractorilor

22/06/12 15:16
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

23/06/12 23:44
Emil Boc

Ce sa mai comentezi cand citesti ce scrie retardatul care semneaza ''vizitator''? Cine il duce la casa de nebuni? ii platesc eu masa si cazarea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5