Emil Radu Moldovan, un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean

*Alexandru Pugna şi Ioan Ţintean, aleşi vicepreşedinţi

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost constituit vineri, în zi de sărbătoare, în prezenţa prefectului Ovidiu Frenţ. De altfel, momentul festiv a determinat unanimitate în validarea consilierilor judeţeni şi în alegerea comisiilor de specialitate. Florile acordate celor şapte doamne cu statut de ales judeţean şi paharul de şampanie închinat la final au încununat realizările mandatului trecut ale administraţiei judeţene, munca din campania electorală şi au dat startul unei noi formule administrative.

         Fără emoţii, Emil Radu Moldovan a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, cu 22 de voturi, liberalii votându-şi candidatul propriu, pe Eugen Curteanu. Alexandru Pugna şi Ioan Ţintean au fost aleşi vicepreşedinţi, cacelaşi număr de voturi (22), primul neavând concurent, în timp ce liderul ALDE l-a avut drept contracandidat pe mai tânărul Florin Moldovan.

         „Aş vrea să mulţumesc celor aproximativ 66000 de locuitori ai judeţului care au girat cu încredere lista de consilieri PSD, care mă încarcă pe mine şi colegii mei cu foarte mare responsabilitate. Cred că în acest for, împreună, toţi cei 31 de consilieri judeţeni, avem un singur interes: să facem viaţa cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud un pic mai bună. Vă asigur de toată deschiderea mea, de toată transparenţa şi seriozitatea în a asculta pe fiecare dintre dumneavoastră, în a lua act de propunerile constructive pe care le aveţi pentru dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud. Ştim ce avem de făcut, eu sunt pregătit ca de astăzi să continuăm munca pentru bunăstarea cetăţenilor din judeţul nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

         Liderul de grup al consilierilor liberali, Eugen Curteanu, a precizat, la finalul şedinţei, că toţi cetăţenii judeţului trebuie să beneficieze de întreaga dăruire şi pricepere a aleşilor judeţeni. „Suntem în Consiliul Judeţean în minoritate, dar ştiţi că întotdeauna PNL a vrut să prezinte lucrurile şi sub o altă faţetă şi va încerca şi pe parcursul următorilor patru ani să îmbunătăţească tot ce va propune puterea actuală. Ne aflăm la un nou început, felicitări tuturor celor care se află la această masă. Sper ca această masă să fie într-adevăr rotundă şi să-şi găsească voci nu doar vocile opoziţiei, cum a fost în mandatul trecut, ci şi voci din partea puterii care să vină să contribuie la îmbunătăţirea activităţii CJ”, a menţionat Eugen Curteanu, arătându-şi speranţa că peste patru ani se vor bifa mai multe realizări decât în mandatul precedent.

         Vicepreşedintele Ioan Ţintean, în numele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Bistriţa-Năsăud, i-a felicitat pe consilierii judeţeni pentru mandatul obţinut în mandatul 2016-2020, pe cei care au obţinut funcţii de conducere, „ceea ce incumbă o responsabilitate sporită”. „Vreau să asigur toţi cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud că grupul ALDE a venit în Consiliul Judeţean cu convingerea că poate pune umărul la dezvoltarea echilibrată a judeţului şi că strategia de dezvoltare, care există deja, va fi respectată şi îmbunătăţită.  Sperăm să avem o conlucrare fructuoasă”, a punctat Ioan Ţintean.

         Nu în ultimul rând, prefectul Ovidiu Frenţ a precizat că în Bistriţa-Năsăud „lucrurile pot să fie făcute împreună”, în sensul colaborării dintre partide. „Nu îmi place noţiunea de putere şi opoziţie, îmi place noţiunea de majoritate/minoritate. Aşa cum spunea şi PNL, există disponibilitatea de conlucrare, eficientizare şi îmbunătăţire a activităţii Consiliului Judeţean. Drumul următorilor patru ani nu cred că va fi sinuos, eu cred că va fi un drum drept. Noica spunea că „tancul are drumul la el”, şi Radu Moldovan, de multe ori, ne- a dat impresia că este un tanc, eu cred că va construi drumuri împreună cu dumneavoastră şi că va consolida ceea ce a arătat că ştie să facă. Pe mine m-a surprins extraordinar că din politician a devenit un foarte bun administrator şi chiar îi mulţumesc că şi în relaţia cu mine şi cu Instituţia Prefectului a marşat totdeauna pe ideea administraţiei şi a rezolvării problemelor”, a spus prefectul Ovidiu Frenţ.

         Iată lista consilierilor judeţeni!

PSD

1.Emil Radu Moldovan

2. Alexandru Pugna

3. Maria Ulecan

4. Ioan Fechete 

5. George Pop

6. Anghel Niculae

7. Andrei Suciu

8. Ileana Moldoveanu

9. George Cicedea

10. Doreta Oltean

11. Ciprian Ceclan

12. Nicolae Lupşan

13. Vasile Puica

14. Alin Demian

15. Gabriel Dan Birişiu

16. Flaviu Giurgiuca

17. Mihai Forai

18. Angelo Manea

19. Ramona Adriana Salak

 PNL

1.Eugen Curteanu

2.Doris Moldovan

3.Gheorghe Scuturici

4.Monica Săsărman

5.Dumitru Mureşan

6.Vasile Marc

7. Robert Sighiartău

8. Florin Moldovan

9. Emil Neia Lăcătuş

ALDE

1.Ioan Ţintean

2.Constantin Braşoveanu

3.Mirela Cârcu 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5