Eminescienii

În 15 mai, Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită de Prietenii lui Eminescu la statuia acestuia din Bistrița, unde s-au împărtășit gânduri despre familia marelui poet. S-a prezentat și cartea Matei Eminescu la Bistrița, scrisă de George Vasile Rațiu, apărută la Editura Răsunetul, Bistrița, în 1997. Trecătorii au fost sensibilizați cu simboluri pe care erau urări creative, pentru o familie fericită, concepute de elevi de la Palatul Copiilor Bistrița

Activitatea literar-afectivă s-a prelungit la mormântul lui Matei Eminescu, unde copiii de la Palat , alături de profesoara Ionela-Silva Nușfelean, au curățat mormântul, pentru a bucura sufletele celor adormiți din familia Eminescu. Iulia Rebrean ne-a împărtășit că s-a bucurat să-și lase amprenta pe mormântul lui Matei E., iar Ioana Bălan a spus că ”15 mai este un 15 fericit!”.

Dacă vreți și voi să participați la evenimentele eminesciene, veniți, în acest an, în fiecare lună, în data de 15, la ora 15:15, la statuia Poetului din Bistrița și petreceți măcar 30 de minute cu sufletul la Eminescu pentru o viață literară.

 

Ioana Valea, clasa a VI-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]