Eminescu, sărbătorit la Biblioteca Județeană

Ziua Culturii Naționale, instituită pe data de 15 ianuarie în semn de omagiu adus poetului național Mihai Eminescu, va fi sărbătorită la Biblioteca Județeană “George Coșbuc” Bistrița-Năsăud printr-o serie de manifestări culturale și educative, în care vor fi implicați bibliotecarii acestei instituții, cadre didactice și tineri utilizatori ai bibliotecii.
La Secța Împrumut pentru adulți, sub genericul versului eminescian “Tu mi-ai deschis a ochilor lumine”, se va inaugura o expoziție de carte reunind ediții Eminescu aparținând fondului bibliotecii, iar la Sala de lectură, începând cu ora 12, va avea loc o întâlnire cu elevii clasei a V-a A de la Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița. Lecția deschisă “Eminescu, poet național și universal”, ce se înscrie între activitățile de parteneriat încheiate între Biblioteca Județeană și instituții de învățământ din municipiul Bistrița, are ca temă viața și creația marelui nostru poet Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 164 de ani. Coordonatoarele acestui proiect sunt prof. Mihaela Spinei și bibliotecara Mihaela Borz.
Secția împrumut pentru copii va marca Ziua Culturii Naționale, începând cu ora 13, printr-un atelier de lectură și o expoziție de carte, „Făt-Frumos din lacrimă”, unde se va citi din basmele eminesciene și vor fi expuse cărți ce conțin basmele scrise de Eminescu.
Amfitrionul acestor întâlniri va fi scriitorul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]