Episcopul Europei de Nord i-a binecuvântat, aseară, pe bistriţeni. Preasfinţitul Macarie va conferenţia la Concertul Pascal "Lumina Învierii"

Episcopul Macarie al Europei de Nord, originar din Spermezeu, a fost prezent vineri la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistriţa. Părintele protopop Alexandru Vidican, alături de preoţii parohi Nicolae Feier şi Vasile Beni, împreună cu preoţii Ioan I. Pintican, Emanuel Vidican şi Tudor Mudure, dar şi sute de credincioşi bistriţeni au participat la întâlnirea cu Preasfinţitul Macarie.
În cadrul vizitei sale în municipiul Bistrița, Preasfințitul Macarie a săvârşit Taina Sfântului Maslu, întemeiată pe învăţătura Sf. Apostol Iacov care spune: “Este cineva în suferinţă ? Să se roage... Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15). Sfântul Maslu făcut cu credinţă şi post pentru cei bolnavi şi ungerea lor cu untdelemn sfinţit formează cea mai puternică slujbă şi rânduială de vindecare şi alinare a bolilor sufleteşti şi trupeşti în Biserica Ortodoxă.
Seara Duhovnicească a continuat cu cuvinte alese din partea Preasfințitului Macarie, care a vorbit despre puterea rugăciunii, despre faptele bune şi credinţă. Părintele protopop al Bistriței, Alexandru Vidican, i-a mulțumit Preasfinției sale pentru că a ales să revină pe meleagurile bistrițene, dar și pentru activitatea bogată pe care o desfășoară pentru românii stabiliți în Suedia, Danemarca şi Norvegia. După misiunea de săptămâna trecută la mănăstiri din Moldova, apoi Biserica ortodoxă studenţească din Complexul „Haşdeu ” Cluj şi la Bistriţa, mâine episcopul slujeşte acasă, pe Valea Ţibleşului, la Târlişua.
Mâine seară, la invitaţia protopopului Alexandru Vidican, episcopul Macarie, va fi din nou la Biserica Ortodoxă de la Protopopiat (lângă Hotel Coroana) începând cu ora 18.00, la Concertul Pascal "Lumina Învierii", organizat anual de Alexandru Pugna, împreună cu Consiliul Judeţean Bistriţa - Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa - Năsăsud şi Protopopiatul Ortodox Bistriţa. Preasfinţitul Macarie va conferenţia la Concertul Pascal "Lumina Învierii" , iar apoi va lua drumul spre reședința episcopală din Stockholm, Suedia. Vor fi alături de episcop: pr. Vasile Beni, pr. Dumitru Creţa, pr. Grigore Conea, pr. Liviu Şugar, alături de invitaţii pr. Alexandru Vidican (Protopop de Bistriţa) şi pr. Nicolae Feier. Ne vom bucura de prezenţa artiştilor: Ana Ilca Mureşan, Cornelia Ardelean Archiudean, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Mirela Petruş, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan. Realizator: Alexandru Pugna. Concertul Pascal "Lumina Învierii", organizat anual de Consiliul Judeţean Bistriţa - Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa - Năsăsud şi Protopopiatul Ortodox Bistriţa este dedicat anul acesta unei cauze umanitare.
Cu sprijinul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa concertul este dedicat paramedicului SMURD Cluj Florin Benea în lupta împotriva unui diagnostic cumplit, leucemie acută mieloidă.
Donaţiile se vor putea face în urnele amplasate la intrare.
Salvatorii merită şi ei salvaţi.

Comentarii

30/03/15 12:47
Nicolaescu

Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5