Episcopul Florentin – în vizită pastorală în Parohia Herina

În duminica a IV-a din Postul Paştelui, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia Herina, Protopopiatul Bistriţa. Împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat sfânta liturghie, în cadrul căreia a rostit un înălţător cuvânt de învăţătură despre binefacerile postului, despre puterea rugăciunii şi a credinţei. Alături de credincioşii din parohie s-au aflat şi cei din parohiile Matei, Fântânele, Pinticul Tecii etc.
Episcopul Florentin a oficiat apoi botezul celui de-al treilea copil – Cristian Andreas al părintelui paroh Iosif Chiciudean. Au participat protopopul de Bistriţa – Ioan Vasile Frişan şi preoţii Florin Chiciudean şi Florin Isac. Un grup de studenţi de la Facultatea Greco-Catolică din Cluj a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie.
În după amiaza aceleiaşi zile, episcopul Florentin s-a aflat în Protopopiatul Greco-Catolic Rodna, unde a binecuvântat capela de la demisolul bisericii din localitatea Şanţ. Alături de înaltul ierarh s-a aflat protopopul de Rodna - Nicolae Jarda, preotul paroh – Augustin Flămând şi numeroşi credincioşi.

Comentarii

31/03/14 13:00
Vizitator

In a doua jumatate a Postului Pastelui, nimic nu se potriveste mai bine in loc de comentariu decat RUGA de Corneliu Coposu:

"cerne Doamne liniştea uitării
peste nesfârşita suferinţă
seamănă întinderi de credinţă
şi sporeşte roua îndurării

răsădeşte Doamne dragostea şi crinul
în ogorul năpădit de ură
şi aşterne peste munţi de zgură
liniştea iertarea şi seninul"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]