Episcopul Macarie a binecuvântat credincioșii de pe Valea Țibleșului

Duminică, la sărbătoarea Parohiei Ortodoxe Spermezeu, prilejuită de împlinirea a 12 ani de la resfinţirea bisericii de către regretatul mitropolit Bartolomeu, mulțime de credincioși au coborât de pe toate Văile Țibleșului. Prea Sfinţitul Macarie, episcopul Europei de Nord, a fost cel care a oficiat Sfânta Liturghie în satul natal.
Episcopul a venit de la Mânăstirea Dobric ( unde cu o zi înainte a oficiat vecernia), fiind însoţit de maica stareţă Veronica şi preotul duhovnic Siluan. PreaSfinţia Sa a fost primit de către călăreţi îmbrăcaţi în straie populare fiind întâmpinat cu colacul strămoşesc, pâine şi sare, aşa cum fac bunii români, iar mai apoi dus cu căleașca de la intrarea în sat.
Slujba a fost săvârșită împreună cu un sobor impresionant de preoţi. Episcopul a îndemnat tinerii să reia tradiţia folosirii steagului de nuntă, Prea Sfinția Sa fiind un apreciat etnolog la nivel naţional. În cuvântul său, episcopul a vorbit despre apărătoarea noastră, Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, cea mai mărită decât heruvimii. La sfârşit preotul paroh Simion Buta a mulţumit Bunului Dumnezeu, episcopului Macarie, care a dăruit o Psaltire bisericii, şi consătenilor care au venit pentru a se ruga împreună. La final a fost hirotonit și un preot care va oficia, de acum, la o parohie din Scandinavia. Ceremonialul a fost încărcat de emoţia firească ocazionată de întoarcerea acasă a celui mai de seamă fiu al Spermezeului, singurul episcop pe care îl are în prezent judeţul Bistriţa – Năsăud !
O zi frumoasă, ce va rămâne ca o mângâiere a sufletului peste credincioși.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5