ESENTZA- Revista Colegiului Naţional “Petru Rareş”,Beclean

Am citit cu bucurie în presă, că la faza judeţeană a Concursului naţional “Reviste şcolare şi jurnalistica”,revista “Esentza” a Colegiului Naţional “Petru Rareş”Beclean,revistă pe care o cunoşteam de la lansare,fiind coordonată de doi tineri profesori,Neli şi Cristi Nicula,amândoi veniţi pe meleagurile Becleanului să facă treabă,aşa cum au fost învăţaţi de părinţii lor din Telciu şi Târlişiua. Şi vă spun drept!Au făcut. Neli este o remarcabilă profesoară de limba şi literatura română. Cristi, în schimb,pe lângă faptul că este un strălucit profesor de informatică,cu rezultate remarcabile în domeniu,este şi director adjunct al prestigioasei şcoli,dând dovadă de bun gospodar şi manager al şcolii.

Pe lângă faptul că cei doi au preocupări legate de atribuţunile de muncă, s-au gândit,încă de la venirea lor în şcoală, să scoată şi să editeze prima rvistă a şcolii, aceasta cu toate că au existat încercări firave de ase iniţia o publicaţie. Aşa s-a ajuns la “Esentza”,care de ani buni este în fruntea publicaţiilor şcolare din judeţ,dovadă fiind şi faptul că la faza judeţeană a Concursului naţional,s-a clasat pe primul loc, lucru urmat şi de “Esentza junior”,care la categoria învăţământ primar, a ocupat şi ea locul I,fiind editate de clasa a IV-a a Colegiului Naţional “Petru Rareş”.

La această treabă, merită să scoatem în evidenţă şi colectivul de redacţie, format din elevi a-i clasei de informatică, printre care s-a rătăcit benefic şi eleva Adriana Gângă din clasa X-a F şi mai mica lor colaboratoare Iulia Săsărman din clasa a VIII-a, toţi avându-l ca redactor şef pe Iulia Bulz din clasa a XI-a,care coordonează un colectiv de colegi format din Tiberiu Rus şi Andrei Rareş Ioo(tehnoredactori),Ionuţ Taloş(secretar de redacţie), apoi pe Paul Ţărmure, Damaris Deneş,Florina Moiş,Ana Maria Figan,Radu Buta,Ramona Zegreanu,Alina Moldovan. Printre profesori colaboratori găsim pe Liana Todoran,Maria Săsărman,Emese Cîmpean,Diana Zimveliu,Mariana Moraru,Ligia Dănilă,Leon Dănilă,Ioana Doroş,Dida Chiş,Amalia Tămaş şi Sabina Sigmirean.

Trebuie spus faptul că beclenarii se mai pot lăuda încă cu un premiu I şi la revistele de la categoria învăţământ gimnazial. Este vorba de revista “Lada de zestere” a şcolii generale “Liviu Rebreanu”,care alături de revista “Plus” a şcolii “Mihai Eminescu” din Năsăud au ocupat locul I. Felicitări pentru ambele colective redacţionale,pentru profesorii lor,aşteptându-i cu noi realizări în peisajul publicistic în care au intrat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]