EuRoCom, despre valorile bistriţene

Revista EuRoCom ne propune, în cel mai recent număr, o întâlnire cu satul românesc în vremea schimbărilor, dar şi o analiză despre alegerile locale sau îndepărtarea de civilizaţie, după cum declară şi în editorialul “Metamorfoza rurală”, redactorul şef Roxana Mazilu.

La rubrica “Interviu” facem cunoştinţă cu directorul Muzeului Ţăranului Român, Vintilă Mihăilescu, care ne spune că “un muzeu are un rol astăzi dacă şi-l reinventează, dacă nu… moare!” Răzvan Voinea ne prezintă “În oglindă: Drumul morilor, între Austria şi România”, iar Gerhald Ernst ne spune că “Euro-DKMT a împlinit 10 ani de activitate”. Sunt prezentate date despre prelucrarea plantelor tehnice de către Claudiu Degan, dar şi despre “Impactul fondurilor structurale în Irlanda – cât, cum şi pentru ce?”, de către Codruţ Constantinescu. De la Ovidiu Dinescu aflăm că “Tradiţiile româneşti ajung în Parlamentul de la Strasbourg”. Seniori editorii Gabriel Pascariu şi Ovidiu Pecican ne vorbesc despre “Urbanismul peticit”, respectiv “Noi regiuni europene”.

Judeţul nostru este prezent în publicaţie la rubrica “Poveşti de succes” cu amplul material care vorbeşte despre “Alexandru Misiuga – baronul Casei Dracula” şi la rubrica “Descoperă România” prin “Jeica – satul în care se aude liniştea”. O revistă care vorbeşte despre identitatea românească şi dezvoltarea regională în context european.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5