Eveniment cultural bistriţean la Reghin: Cornel Pop şi Menuţ Maximinian

La Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin a avut loc un eveniment cultural în cadrul căruia a fost omagiată personalitatea părintelui arhidiacon profesor Cornel Pop, precum şi contribuţia sa la păstrarea şi promovarea muzicii corale. Evenimentul a avut în centru lansarea cărţii CORNEL POP ŞI RUGĂCIUNEA CÂNTATĂ, autor Menuţ Maximinian.
Volumul a fost prezentat de părintele protopop Toader Dulău, părintele Daniel Ciolocoiu şi directorul Bibliotecii, Sorina Bloj, cu toţii remarcând modul în care a fost scrisă, cu multă sinceritate şi căldură, fiind un exerciţiu de recuperare a poveştilor corale în care personajul dirijor Cornel Pop este conturat într-un portret în care „muzica transfigurează vieţile noastre şi ne oferă partea de sacru de care avem, totuşi, atâta nevoie”, după cum remarca în Prefaţă scriitorul Ioan Pintea.
Evenimentul s-a bucurat şi de un recital susţinut de Corala „Petru Maior”, dirijată de maestrul Cornel Pop. Prezent la eveniment, primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a remarcat rolul important pe care Cornel Pop îl are în revigorarea vieţii corale din oraşul viorilor, dar şi frumuseţea cărţilor scrise de Menuţ Maximinian, edilul fiind prezent şi la lansarea volumului „Cornelia Ardelean Archiudean – Copila de sub vii” la Bistriţa, scrisă de acelaşi autor.
În acest cadru, primarul a declarat că vor fi reiniţiate propunerile de titluri de Cetăţeni de Onoare, unul dintre acestea urmând să fie bistriţeanul Cornel Pop.
A fost o seară de literatură şi de muzică ca un preambul la concertul pe care Corala „Petru Maior” îl va susţine în Franţa.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]