Eveniment cultural la Poşta Năsăudeană

Compania Naţională „Poşta Română”, Asociaţia Culturală Filatelică şi Numismatică „Poşta Năsăudeană”, Primăria Năsăud, Consiliul Local au marcat ZIUA MONDIALĂ A POŞTEI-UPU, printr-un evenimant aparte. Sala „Virgil Şotropa”, a găzduit a cincea aniversare a „Zilei Mondiale a Poştei” de către poştaşii năsăudeni. Manifestarea a fost coordonată de Valer Petrehuş-dirigintele Poştei, şi profesorul Radu Băeş.

Cu acest prilej a fost vernisată expoziţia de pictură Pop Daniela Nicoleta-Leşu şi Nechita Bumbu –Nepos, şi de dantelă frivolite, semnată de Rodica Rauş. Pe acelaşi registru s-a aflat şi expoziţia de sculptură-Ioan Peter ( Romuli) şi miniexpoziţia „Istorie poştală”-Mihai Lucian Valea şi Valer Petrehuş.

Un punct aparte după un scurt istoric la poştei, l-a constituit prezentările de carte. ”Anotimp cernut”, de Veronica Oşorheian, a fost prezentată de Ioan Mititean, subliniindu-se puterea de creaţie a autoarei, precum şi rolul important pe care îl are în promovarea tradiţiilor prin scrierile ei. Tom-ul ”În vârful peniţei”vol. 7 si 8 de Ioan Mititean, a fost prezentată de scriitorul Menuţ Maximinian, care a vorbit despre hărnicia autorului, despre puterea lui de muncă, despre rolul important al volumelor pentru cultura naţională. Tot acum au fost lansate cărţile semnate de Mircea Daroşi şi Raveca Vlaşin. Pentruactivitatea literară scriitorii Dumitru Popiţan, Lucreţia şi Ioan Mititean au fost distinşi cu diplome de excelenţă din partea Poştei.

Momentul artistic a fost susţinut de trişcaşii Şcolii Generale nr.2 Leşu, instructor prof. Ioan Feldrihan. Discuţiile şi amintirile despre poştaşi au fost completate de Romulus Berceni şi Floarea Pleş. O întâlnire deosebită, un eveniment de marcă .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]